Marshmallows cu aromă de vin fiert

marshmallows cu aroma de vin fiert

Gata în 30 de minute + timp de întărit, rezultă circa 50 de bucăți

Ingrediente necesare preparării marshmallows

3 linguri zahăr pudră

3 linguri amidon

125 ml zeamă de portocală

20 g gelatină praf

1 linguriță esență de vanilie

1 linguriță sirop de mirodenii pentru vin fiert

400 g zahăr tos

50 g glucoză lichidă

2 albușuri

Coaja rasă de la 1 portocală

Ornament strălucitor comestibil

Cum prepari marshmallows cu aromă de vin fiert

1 Cerne 2 linguri zahăr pudră și 2 linguri amidon pe tava de copt tapetată cu hârtie.

2 Într-un vas, pe foc mic, pune zeama de portocale și presară gelatina; amestecă și ține pe foc până când se dizolvă. Ia vasul deoparte și adaugă esența de vanilie și siropul de mirodenii.

3 Într-un vas, pe foc mic, pune zahărul tos, glucoza și 225 ml apă. Amestecă până când zahărul se dizolvă. Pune termometrul în lichid și când ajunge la 100°C, bate albușurile spumă și lasă deoparte.

4 Când siropul atinge 118°C, ia vasul de pe foc; adaugă gelatina și amestecă omogen.

5 Bate în continuare albușurile și adaugă treptat siropul; când amestecul devine vâscos, continua să bați la viteza mare, până când aproape se răcește, circa 10-15 min.

6 Toarnă compoziția în tavă, nivelează suprafața, presară coaja de portocală și ornamentul și lasă să se întărească la rece.

7 Răstoarnă pe suprafața presărată cu zahăr pudră și amidon și taie pătrate. Servește sau ambalează în pungi de cadou.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar