Legume umplute, o sărbătoare a gustului

legume umplute

Nu știm să existe ceva mai delicios, savuros și ușor de gătit. Ca să nu mai pomenim de beneficiile asupra sănătății. Nu știi ce să gătești? Legume umplute, o sărbătoare a gustului.

Bucătăria fiecăreia dintre noi este ca un laborator în care realizăm experiențe. Începătoare sau veterane, nu ne dăm în lături de la a încerca o rețetă nouă, auzită la o prietenă, văzută la televizor sau citită într-o revistă. Ce ne atrage? Poate ingredientele, poate aspectul sau poate amândouă la un loc. Cât este de sănătoasă din punct de vedere al modului de preparare – dacă se poate fără prăjeală! – sau cât de slab calorică este – pentru că ținem la siluetă! Vă propunem să încercați și rețeta de față, pentru că are multe dintre calitățile pe care noi, femeile, le căutăm. Este o rețetă pe bază de legume, se prepară la cuptor, nu este o bombă calorică dar în schimb este sățioasă și savuroasă. Și mai puțin migăloasă decât pare la prima lectură.

Ingrediente: 5 roşii, 2 dovlecei, 2 vinete, 500 g carne slabă tocată, 1 ceapă, 1 ou, 1 legătură de mărar, 1 felie pâine, 100 ml lapte, 2 linguri orez, 250 ml supă de carne, 200 ml bulion, 100 ml vin, 200 g smântână, 100 g caşcaval, cimbru, piper, sare

 Mai întâi călești foarte puțin ceapa, până devine sticloasă, apoi adaugi puțină apă și lași să se înăbușe la foc mic, sub capac. Când ceapa s-a înmuiat și apa a scăzut, adaugi peste ea orezul şi carnea şi stingi cu puţină supă. Lași să fiarbă doar până când apa este absorbită, iei de pe foc și adaugi mărarul tocat, oul bătut, pâinea înmuiată în lapte, cimbrul, sarea și piperul.

Cureți dovleceii și îi tai pe lat în 2-3 bucăţi de câte aproximativ 7-8 cm lungime. Bucăţile se curăţă de miez, cu ajutorul unei linguriţe. Taie cotoarele vinetelor şi scobeşte miezul, tot cu linguriţa. Le tai și roşiilor un capac şi le scoți miezul.

Umpli legumele cu compoziţia de carne şi le pui, cu umplutura în sus, într-o cratiţă mare, astfel încât să nu fie suprapuse.

Separat prepari un sos fiert din zahărul ars, stins cu bulion şi apă, peste care se adaugi vinul. Miezul roşiilor, dovleceilor şi al vinetelor le toci mărunt şi le amesteci cu sosul, după care îl torni peste legumele umplute, în oală. Completezi cu apă cât să le acopere şi introduci cratiţa în cuptorul încins. Când sunt gata, presari deasupra caşcaval ras şi mai lași câteva minute în cuptor.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Din bucătăria altor popoare: cuscus cu pui gătit ca în Africa

Unde greşeşti când pregăteşti salata?

Cum prepari cele mai gustoase ciuperci umplute?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar