Din bucătăria altor popoare: cuscus cu pui gătit ca în Africa

cuș cuș cu pui

cuș cuș cu pui

Cuș cuș-ul cu pui este o rețetă pe care mulți dintre noi am întâlnit-o în bucătăria orientală: fie că era vorba de India sau Iran. Ei bine, în îndepărtata Africă, rețeta de cuș-cuș cu pui iese la fel de delicioasă.

Din bucătăria altor popoare: cuș-cuș cu pui gătit ca în Africa

Nu mulți avem posibilitatea să mergem în vacanță în fascinanta Africă. Așa că ne mulțumim să citim despre ea și să călătorim doar virtual. Asta nu ne costă nimic. Dar avem o idee care să aducă Africa în casa ta! Cum ar fi să îți surprinzi familia, la masă, cu un preparat tradițional african?

Din fericire, toate ingredientele necesare se găsesc și la noi, sunt aproape comune. Inedit este, însă, modul în care acestea se combină. Respectând întocmai rețeta pe care ți-o oferim mai jos, vei obține un gust uluitor, care nu se poate compara cu nimic din ce ai mâncat până acum.

Papilele îți vor fi luate efectiv prin surprindere și vei descoperi că în bucătăria africană chiar se întâmplă… vrăjitorii. Poate că ți se va părea nefirească alăturarea unor ingrediente. Mai ales dacă ești adepta bucătăriei românești clasice. Ai nevoie doar de mai puține prejudecăți și mai multă îndrăzneală și deschidere față de cultura gastronomică a altor popoare.

Ingrediente: câteva linguri de ulei de măsline, o jumătate de kilogram de pulpe superioare de pui, fără piele; 140 g de cuș-cuș integral; două cepe feliate; patru căţei de usturoi tăiaţi rondele; coaja rasă de la două lămâi; zeama de la o lămâie; 350 ml supă de pui; o linguriţă de chimen măcinat (cumin); o linguriţă de scorţişoară măcinată; șase curmale mari, fără sâmburi, tocate; 50 g fulgi de migdale; o legătură mică de pătrunjel, tocat.

 

Încinge o uleiul într-o tigaie mare. Spală pulpele, șterge apa rămasă pe ele cu un prosop din hârtie, asezonează şi prăjește-le până capătă o frumoasă culoare aurie. Aşează-le apoi într-o tavă adâncă pentru cuptor, peste cuscusul uscat. Încălzeşte cuptorul la 180 °C.

Încinge uleiul rămas în tigaie şi sotează ceapa şi usturoiul până se înmoaie. Adaugă coaja rasă şi zeama de la o lămâie, supa, chimionul, scorţişoara şi curmalele. Lasă pe foc până începe să fiarbă. Toarnă acest amestec fierbinte peste pui, presară fulgii de migdale, acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă-o la cuptor timp de 20 de minute. Serveşte cu coaja rasă de lămâie rămasă şi cu pătrunjel.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Unde greşeşti când pregăteşti salata?

(P) Clătite fără gluten

Cum prepari cele mai gustoase ciuperci umplute?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar