Ingrediente secrete care pot face mâncarea să fie absolut delicioasă

Arta de a găti este ca o magie. Amestecăm ingredientele în diferite proporții și obținem un rezultat delicios. Dar cel mai interesant lucru este că unele condimente obișnuite pot fi folosite într-un mod total diferit, rezultând un fel de mâncare cu o aromă remarcabilă. Iată câteva ingrediente secrete dezvăluite de internauți care îi ajută să gătească precum chefi celebri.

Unt. Grăsimile sunt unul dintre principalele elemente necesare pentru a găti bine. Acestea adaugă aromă și bogăție alimentelor. Iar untul poate fi această sursă de grăsimi. Potrivit experților, nu este nimic rău în a găti cu unt, doar că trebuie să-l alternezi cu ulei de măsline, de exemplu.

Zeama de lămâie. Nu avem tendința de a folosi prea des zeama de lămâie în bucătărie. Putem stoarce puțin peste peștele prăjit, de exemplu, dar asta este tot. Cu toate acestea, lămâia este la fel de importantă ca și sarea. Ea scoate în evidență aroma unui fel de mâncare familiar. În plus, sucul de lămâie face mâncarea mai puțin grasă și grea.

Ardei iute afumat. Acest condiment este o variantă a ardeiului dulce, dar are o aromă delicioasă de afumătură. O poți adăuga literalmente la orice: carne, cartofi, gulaș, chiar și la omletă. Cu toate acestea, dacă nu ai mai folosit-o până acum, poți începe cu doar câteva vârfuri de cuțit.

Uleiul de susan este bogat în substanțe nutritive. Dar, mai presus de toate, este renumit pentru gustul său neobișnuit. Acest produs este capabil să adauge note de stil asiatic oricărui fel de mâncare. Are o aromă inedită și un gust puternic.

Sosul de pește. În mod surprinzător, sosul de pește nu are gust de pește. Acesta poate fi folosit în orice fel de mâncare, cum ar fi ca marinată, în timpul prăjirii, îl puteți adăuga la supe și fripturi sau puteți asezona salate cu el. Sosul de pește adaugă profunzime și o aromă plăcută mâncării.

Toată lumea știe că scorțișoara este absolut esențială în coacere și aproape nicio chiflă sau prăjitură nu este completă fără ea. Dar scorțișoara poate fi adăugată nu numai la mâncărurile dulci: va adăuga, de asemenea, un gust delicios la carne. Adaugă scorțișoară în carnea tocată sau în orice carne roșie. Doar o linguriță și aduce multe alte arome interesante, mai ales dacă gătești la cuptor sau la tigaie.

Fenicul. Nu tuturor le place gustul de anason al feniculului. Dar există anumite alimente care au un gust mult mai bun cu fenicul, cum ar fi fructele de mare, de exemplu. Unii bucătari adaugă fenicul la tot ce conține roșii. Aromele se potrivesc minunat împreună.

Zahăr brun. La fel ca scorțișoara, acest ingredient poate fi folosit nu numai la copt și în mâncăruri dulci. Acesta adaugă nota potrivită de dulceață la sosuri, marinate și chiar și la șuncă. Poate fi folosit pentru a coace carnea cu o crustă uimitoare în cuptor sau pentru a glazura legumele prăjite.

Sirop de arțar. Siropul de arțar adevărat este bun pentru sănătate. Este bogat în antioxidanți și ușor de digerat, mai ușor decât alți îndulcitori. Poate că ai auzit de clătite cu sirop de arțar, dar acest produs este mult mai versatil și poate fi folosit în siguranță în mâncăruri din carne și legume.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar