Cum se prepară acasă un delicios Shirley Temple fără alcool?

Mocktail-ul Shirley Temple, care datează din anii 1930, ar fi fost creat pentru celebra actriță copil. O poveste spune că Shirley și părinții ei se aflau la Brown Derby (sau Chasen’s, după unele relatări) în Hollywood. Părinții ei serveau cocktailuri, iar micuța Shirley s-a plâns că vrea o băutură ca a „adulților”, așa că barmanul a creat pe loc o versiune fără alcool.

Pe tot parcursul restului vieții lui Shirley Temple, chelnerii și fanii se bucurau să-i ofere băutura. Se pare că, cel puțin ca adult, ea credea că este prea dulce, scrie Good Housekeeping. Versiunea mai puțin dulce a băuturii Shirley Temple folosește sirop de rodie făcut în casă și apă minerală. Pentru a o face mai apetisantă pentru copii, se poate folosi puțin mai mult sirop.

Cum faci un Shirley Temple perfect?

Băutura originală era preparată prin adăugarea de suc rodie într-un pahar înalt cu gheață, apoi se completa cu un suc de ghimbir sau cu sifon cu lămâie și lămâie și, întotdeauna, cu o cireașă maraschino.

Shirley Temple nu este alcoolic, deși există variante (cu nume precum Dirty Shirley) care conțin alcool, originalul era evident fără alcool și era potrivit pentru copii.

Ingrediente

3 linguri de sirop de rodie
apă minerală cu lămâie sau lămâie verde
cireșe maraschino, pentru decorare

Mod de preparare

Pasul 1
Umple un pahar de tip sondă cu gheață.
Pasul 2
Adaugă siropul de rodie și completează cu apă minerală.
Pasul 3
Servește cu o cireașă maraschino.

Cine a fost Shirley Temple?

Cei mai mulți americani o cunosc pe Shirley Temple ca pe adorabila actriță cu părul creț care a încântat publicul între 1935 și 1938. După ce s-a bucurat de o carieră de succes ca artistă de divertisment, Temple s-a dedicat serviciului public, lucrând ca politician și ambasador.

Shirley Temple s-a născut pe 23 aprilie 1928 în Santa Monica, California. Mama ei era casnică, iar tatăl ei lucra la o bancă. În copilărie, Temple s-a arătat interesată de arte. Îi plăcea să danseze și să cânte. În 1931, mama ei a decis să o înscrie la o școală de dans. După ce un director de casting a observat-o la cursuri, i s-a oferit un contract pentru a apărea în filme de scurt metraj.

Shirley Temple, 1938

Cariera de actriță a lui Temple a avut un început dificil. A jucat în mai multe scurtmetraje fără succes. În 1933, un agent de talente a recunoscut-o dansând în holul unui hotel și a semnat imediat cu Fox Film Corporation. În următorii câțiva ani, Temple a produs succese de box office. A fost chiar onorată cu un Oscar în miniatură pentru interpretarea sa. Cu părul ei creț și gropițele ei, a cucerit inimile americanilor în timpul uneia dintre cele mai grave recesiuni economice din țară, Marea Depresiune. Filmele ei se axau adesea pe teme joviale, care le ofereau americanilor o evadare în timpul greutăților.

Pe măsură ce Temple a îmbătrânit, atracția ei ca star pentru copii a scăzut. A jucat în câteva filme în adolescență și chiar a trecut la radio pentru o perioadă scurtă de timp. În cele din urmă, Temple a decis să își îndrepte atenția în altă parte. În 1967, ea a început să se orienteze spre politică. S-a alăturat Partidului Republican și a candidat pentru un loc în Congres. Deși nu a câștigat, campania ei a marcat începutul unei lungi cariere în politică. În 1974, a fost numită ambasador al SUA în Ghana. De asemenea, a lucrat ca ambasadoare în Cehoslovacia în timpul președintelui George H.W. Bush. În poziția sa, Temple a jucat un rol crucial în negocierile și relațiile diplomatice internaționale. Pentru serviciile sale, a fost numită ofițer onorific al serviciului extern, scrie National Women’s History Museum.

Temple a primit diverse premii de-a lungul vieții sale. A fost recunoscută de Screen Actors Guild și de Centrul american pentru filme pentru copii. De asemenea, a fost onorată de Kennedy Center. În 2014, Temple a murit la vârsta de 85 de ani, lăsând în urmă o carieră de succes în serviciul public și în divertisment.

Foto: 123RF, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar