Gratin cu carne de vită
4 porții gata în 30 de minute
De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara gratinul cu carne de vită
– 400 g friptură de vită, tăiată fâșii
– 1 pachet condiment pentru fajita
– 1 lingură ulei de măsline
– 3 ardei, tăiați felii
– 2 cepe roșii, tăiate felii
– 1 cățel usturoi, zdrobit
– 2×200 g borcan salsa
– 2 linguri coriandru sau pătrunjel proaspăt
– 4 bucăți tortilla
– 2×300 g sos de brânză – de cumpărat, încălzit
– 30 g chipsuri de tortilla
– O mână de cașcaval ras
– 1 avocado
– 4 fire ceapă verde, tăiate felii
– smântână pentru servit
Cum prepari gratinul
1 Combină carnea cu condimentul, uleiul de măsline, ardeiul, ceapa și usturoiul și lasă la marinat.
2 Prăjește amestecând continuu într-un vas adâncit- wok – în două rânduri, 5 minute, amestecând ca să se ungă perfect. Adaugă salsa și pătrunjelul.
3 Așază într-un vas rezistent la cuptor straturi de tortilla, carne și sos de brânză, pune deasupra chipsurile și cașcavalul. Dă la grill 10 minute sau prepară dinainte și dă la cuptorul încins la semnul 6/200°C 20-25 minute.
4 Zdrobește avocado cu zeamă de lămâie și servește gratinul cu avocado, ceapă verde și smântână.
Sursa foto: 123rf.com