Sufleuri de ciocolată
4 porții gata în 40 minute, 501 calorii per porție, 18 g grăsimi, 73 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării sufleurilor cu ciocolată
– 125 g făină cu factor de creștere
– 30 g cacao
– 125 g zahăr tos
– 75 ml lapte
– 2 ouă
– 60 g unt nesărat, topit
– 1 linguriță esență de vanilie
– 75 g zahăr brun
Cum prepari sufleurile de ciocolată
1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu unt 4×250 g boluri rezistente la cuptor.
2 Într-un bol cerne făina și jumătate din cacao. Adaugă zahărul, un praf de sare. În alt bol combină laptele, ouăle, untul și vanilia. În bolul cu făină fă o adâncitură în mijloc și adaugă compoziția obșinuită. Combină până când se omogenizează și apoi toarnă în boluri. Așază-le în tava de copt.
3 Combină zahărul brun cu cacaua rămasă și 250 ml apă fierbinte. Toarnă câte puțin în fiecare bol, pe dosul unei linguri. Dă la cuptor 20-25 minute, până când suprafața se întărește. Sosul va cădea la fundul bolului în timp ce se coace.
Dacă îți este poftă de încă un desert de ciocolată, încearcă o delicioasă rețetă de amandina