12 bucăți gata în 30 de minute + timp de răcit, 76 calorii per porție, 3 g grăsimi, 10 g carbohidrați
Ulei pentru uns
50 g făină cu factor de creștere plus un praf de bicarbonat
30 g cacao
50 g zahăr tos
50 ml lapte
1 ou
Un cub de unt
1 linguriță esență de vanilie
50 g ciocolată cu lapte și ciocolată albă, topită separat
Ornamente după preferință
1 Încinge cuptorul la semnul 3/160°C. Unge cu ulei o tavă specială cu adâncituri pentru gogoși. Cerne făina, bicarbonatul și cacaua, adaugă un praf de sare și zahărul. Într-o cană combină oul, laptele, untul și vanilia. Fă o adâncitură în mijlocul bolului cu făină și combină cu amestecul de ou.
2 Umple formele pe trei sferturi și dă la cuptor 8-10 minute. Lasă să se răcească în tavă 5 minute.
3 Înmoaie aceste gogosi pufoase în ciocolată topită și presară ornamentele înainte de a așeza pe grătar metalic ca să se întărească.