Galete de cartofi cu costiță, ouă și spanac

galete de cartofi cu costita, oua si spanac

4 porții gata în 45 minute, 449 calorii per porție, 25 g grăsimi, 33 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării galetelor

4 linguri ulei vegetal

200 g costiță, feliată

200 g mazăre congelată

100 g frunze de spanac

4 ouă

Cum prepari galetele de cartofi cu costiță, ouă și spanac

1 Fierbe cartofii bine spălați în apă cu sare, 8 min și apoi scurge-i de lichid și trece-i sub jet de apă rece.

2 Încinge cuptorul la semnul 6/200 C și unge tava ded copt cu ulei. Curăță cartofii de coajă și răzuiește pe fiecare direct în tavă, în același loc ca să se formeze o grămăjoară distinctă. Presară sare și piper și stropește cu 2 linguri ulei. Dă la cuptor 15 min, apoi adaugă costița și dă din nou la cuptor
15 min, până când se rumenesc crocant.

3 Între timp, încinge 1 linguriță ulei și prăjește mazărea și ține pe foc 5 min, amestecând continuu. Adaugă spanacul și ține pe foc câteva min cât să se
opărească. Oprește flacăra și acoperă vasul cu capac.

4 Încinge uleiul rămas și prăjește ouăle – sau fierbe-le în apă, în stil românesc, dacă preferi. Servește galetele de cartofi cu costița, ouăle, spanacul și
mazărea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar