Paste cu ciuperci la cuptor
4 porții gata în 25 minute, 630 calorii per porție, 32 g grăsimi, 52 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării pastelor
300 g paste tubulare
50 g unt nesărat
2 eșalote, tocate
600 g ciuperci, tăiate felii
100 ml vin alb sec sau 1 lingură de zeamă de lămâie
230 g Cedar sau cașcaval, tăiat cuburi
Pătrunjel proaspăt, tocat
Cum prepari pastele cu ciuperci la cuptor
1 Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj, al dente. Scurge-le de lichid și păstrează puțin din acesta deoparte.
2 În alt vas, încinge 2 linguri unt și prăjește eșalotele, adaugă ciupercile și prăjește 5 min până când se rumenesc.
3 Stinge cu vinul și fierbe până când sosul scade la jumătate. Adaugă lichidul de la fierberea pastelor și adu la punctul de fierbere, adaugă untul rămas.
4 Adaugă pastele, brânza și pătrunjelul, amestecă bine pentru a se unge uniform, ținând vasul pe foc. Brânza trebuie să se topească.