Friptură de vită cu portocală și ghimbir
4 porții, 487 calorii per porție, 15 g grăsimi, 40 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării fripturii
4×175 g friptura de vita
Zeama de la 2 portocale
3 cm ghimbir răzuit
½ linguriță ulei de susan
1 lingură sos de soia
1 linguriță miere
1 linguriță sherry sau coniac
4 buc pak choi, tăiate în două
500 g orez fiert la microunde cu cocos, lemongras și chilli
Cum prepari friptura de vită cu portocale și ghimbir
1 Într-o pungă de plastic pune carnea, ghimbirul, uleiul de susan, sosul de soia, mierea și sherry și dă la rece minim 20 min.
2 Încinge un vas neaderent și prăjește friptura 3 min pe fiecare parte. Transferă pe platou încălzit și ține la cald.
3 Adaugă pak choi în vas, cu tăiatura în jos și prăjește 2 min apoi întoarce și stinge cu marinata rămasă. Adu la punctul de fierbere și ține pe foc 2 min.
4 Între timp, dă orezul la microunde, conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj și porționează în farfurii. Adaugă pak choi, friptura și stropește cu sosul fierbinte.