Friptură de porc cu crustă crocantă

Carne suculentă îmbibată cu aromele condimentelor și acompaniata de șoriciul crocant ușor ars – irezistibil! Așa se face o friptură de porc cu crustă crocantă:

friptura-porc-crusta-crocanta

* 8 porții * timp de preparare 2 ore + timp de așteptare

INGREDIENTE

1,8 kg cotlet de porc, cu sorici crestat

1 lingura oțet de mere

1 lingurița sare grunjoasa

Pentru glazură:

1⁄2 lingurița ienibahar

1⁄2 lingurița boia

2 lingurițe oregano

1 lingura zeama de lamâie

1 lingura ulei de masline

MOD DE PREPARARE

1 Preîncalzeste cuptorul la semnul 7/220 °C. Amesteca toate ingredientele pentru glazura si unge carnea fara sa ungi si soriciul. Apoi leaga cotletul cu ața, la interval de 5 cm, si unge soriciul cu oțetul si presara sare.

2 Asaza cotletul pe gratar în tava de copt si da la cuptor 30 de minute. Micsoreaza temperatura la semnul 3/160 °C si continua sa ții la cuptor 1 ora si 20 de minute.

3 Lasa friptura sa stea 30 de minute înainte de a porționa si a servi – astfel, sucurile din interior vor avea timp sa se distribuie uniform și carnea va deveni frageda și suculenta.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar