Friptură de porc cu crustă crocantă

Carne suculentă îmbibată cu aromele condimentelor și acompaniata de șoriciul crocant ușor ars – irezistibil! Așa se face o friptură de porc cu crustă crocantă:

friptura-porc-crusta-crocanta

* 8 porții * timp de preparare 2 ore + timp de așteptare

INGREDIENTE

1,8 kg cotlet de porc, cu sorici crestat

1 lingura oțet de mere

1 lingurița sare grunjoasa

Pentru glazură:

1⁄2 lingurița ienibahar

1⁄2 lingurița boia

2 lingurițe oregano

1 lingura zeama de lamâie

1 lingura ulei de masline

MOD DE PREPARARE

1 Preîncalzeste cuptorul la semnul 7/220 °C. Amesteca toate ingredientele pentru glazura si unge carnea fara sa ungi si soriciul. Apoi leaga cotletul cu ața, la interval de 5 cm, si unge soriciul cu oțetul si presara sare.

2 Asaza cotletul pe gratar în tava de copt si da la cuptor 30 de minute. Micsoreaza temperatura la semnul 3/160 °C si continua sa ții la cuptor 1 ora si 20 de minute.

3 Lasa friptura sa stea 30 de minute înainte de a porționa si a servi – astfel, sucurile din interior vor avea timp sa se distribuie uniform și carnea va deveni frageda și suculenta.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar