Friptură de porc cu crustă crocantă
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/01/friptura-porc-crusta-crocanta.jpg)
Carne suculentă îmbibată cu aromele condimentelor și acompaniata de șoriciul crocant ușor ars – irezistibil! Așa se face o friptură de porc cu crustă crocantă:
* 8 porții * timp de preparare 2 ore + timp de așteptare
INGREDIENTE
1,8 kg cotlet de porc, cu sorici crestat
1 lingura oțet de mere
1 lingurița sare grunjoasa
Pentru glazură:
1⁄2 lingurița ienibahar
1⁄2 lingurița boia
2 lingurițe oregano
1 lingura zeama de lamâie
1 lingura ulei de masline
MOD DE PREPARARE
1 Preîncalzeste cuptorul la semnul 7/220 °C. Amesteca toate ingredientele pentru glazura si unge carnea fara sa ungi si soriciul. Apoi leaga cotletul cu ața, la interval de 5 cm, si unge soriciul cu oțetul si presara sare.
2 Asaza cotletul pe gratar în tava de copt si da la cuptor 30 de minute. Micsoreaza temperatura la semnul 3/160 °C si continua sa ții la cuptor 1 ora si 20 de minute.
3 Lasa friptura sa stea 30 de minute înainte de a porționa si a servi – astfel, sucurile din interior vor avea timp sa se distribuie uniform și carnea va deveni frageda și suculenta.