Festivalul mierii pentru copii, la prima ediție

Hipocrat, părintele medicinei, ne-a învățat că medicamentul trebuie să ne fie hrană și hrana medicament. Din păcate, acest concept s-a diluat sensibil pe parcursul evoluției civilizației consumeriste. Din fericire, produsele apicole respectă în continuare acest dicton celebru.

Principalele beneficii ale mierii pe care trebuie să le știm cu toții:

Energizantă – aliment prin excelență energetic- mierea este recomandată în cazurile de astenie profundă sau devitalizările sezoniere.

Conferă relaxare – relaxarea holistică are loc când și fizicul și psihicul, în egală măsură, sunt într-o stare de bine- se recomandă mierea de tei pentru destindere și masajul cu miere îmbogățită cu uleiuri esențiale de lavandă.

Puternic antioxidant- ea conține radicali liberi- principalii factori care contribuie la îmbătrânirea organismului- mierea de albine are efect antioxidant ridicat și menține vitalitatea organismului.

În perioada 31.07.2020- 01.08.2020 a avut loc prima ediție a Festivalului Mierii pentru copii Meli Feli, la Iași, în parcul natural Enduranch.

Festivalul mierii pentru copii Meli Feli, la prima ediție. 

La eveniment au fost prezenți mai mulți producători apicoli locali, iar accesul a fost gratuit, atmosfera fiind întreținută de animatori profesioniști și de actrița Alma COSTIN care a organizat atelierul de povești apicole.

Cei mai încântați au fost copiii care s-au distrat și au învățat lucruri noi. În cadrul festivalului au fost organizate ateliere de nutriție și pictură. În cele doua zile de festival au participat peste 200 de copii, festivalul fiind susținut si de Cercetașii României filiala Iași. Cei mici au avut ocazia să deguste mai multe tipuri de miere de albine, și au văzut cum arată un stup în realitate. Au făcut poze și au asistat la un spectacol artistic cu muzică și dans, dar și cu povești despre harnicele albinuțe.

Printre obiectivele festivalului regăsim și aplecarea către educația apicolă. Astfel, cei prezenți au obținut informații atât despre avantajele meseriei de apicultor, cât și despre importanța consumului de miere pentru sănătate.

“Ne propunem ca ediția următoare a festivalului să aibă loc tot la Enduranch și să fie organizat într-o perioadă cu tradiție în sărbătorirea copiilor – 1 iunie. La ediția următoare vor fi și mai multe surprize și sperăm la o participare în număr mult mai mare”, spune Andra Nichițean, organizatorul festivalului.

Foto > 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar