Uleiul de cocos: cum îl folosim în bucătărie?
Uleiul de cocos este recunoscut pentru multiplele sale beneficii. Îl folosim dacă facem sport, ca produs cosmetic pentru păr, ten și piele și inclusiv în alimentație pentru că este foarte sănătos.
Uleiul de cocos: cum îl folosim în bucătărie?
Având atâtea beneficii, uleiul se poate folosi și în bucătărie, când gătim. Iată cum:
• Poți să înlocuiești untul sau uleiul de floarea soarelui cu el;
• Adaugă-l în salate, ceai sau lapte;
• Poate fi consumat simplu pe o felie de pâine cu puțină miere;
• 1-2 lingurițe de ulei pe zi pot înlocui energizantele sintetice;
• Adaugă-l în smoothie-uri sau shake-uri proteice (crește absorbția vitaminelor, proteinelor și nutrienților);
• Prepară batoane nutritive;
• Poate fi folosit în dietele vegane sau paleo pentru că se păstrează foarte bine la temperaturi sub 25 de grade;
• Prepară propriul unt de alune. Amestecă 2 lingurițe de ulei de cocos și două căni de nuci (caju, migdale, nuci pecan). Pentru mai multă aroma, adaugă puțină scorțișoară sau miere;
• Prepară sos de ciocolată natural cu ulei de cocos, miere și pudră de cacao în cantități egale pentru gustări sănătoase;
• O linguriță de ulei înainte de masa reduce senzația de foame. Uleiul de cocos activează producerea de cetone, care ajută la metabolizarea grăsimilor și eliberarea de energie;
• Poți face caramele sănătoase pentru copii. Combină uleiul de cocos cu crema de cocos și alte condimente ca vanilia, scorțișoara, cardamomul. Vei obține o gustare sănătoasă și delicioasă și le poți păstra și la rece.
Redactat de Ana Maria Niță-Bungrezeanu
Citește și:
Ramona Bădescu face cel mai bun TIRAMISU. În exclusivitate, ne-a oferit rețeta ei secretă