Exclusiv Avantaje, Chef Cesar Bartollini: “Mâncarea este făcută pentru a fi împărțită cu prietenii și familia…”

Chef Cesar Bartollini are peste 20 de ani de experiență în rafinata gastronomie a Americii Latine, semnătura sa unică fiind recunoscută deja în savoarea preparatelor de la Restaurantul Tamoka din Dubai, acolo unde zilnic uimește căutătorii de aventuri culinare, cu delicii unice, exclusiviste, greu de reprodus…

N.R – Chef Cesar Bartollini s-a alăturat echipei de la Tamoka după ce a lucrat cu Gordon Ramsey la Bread Street Kitchen.

Cum au reacționat locuitorii din Emiratele Arabe Unite, destul de conservatori în ceea ce privește gastronomia, la viziunea dumneavoastră specifică și unică despre bucătăria cu specific latin?

Până acum am avut un feed-back foarte bun din partea nativilor din Emirate. Bucătăria propusă de noi este extrem de permisivă și are feluri de mâncare specifice care se potrivesc multor preferințe. Conceptul de “foc și gheață” cu care am surprins aici constă în carne pe care o învechim la uscat și o prăjim apoi în baie de ulei, am găsit, de asemenea, cea mai atractivă formă de a găti mâncărurile tradiționale sud-americane, alături de o serie de preparate inspirate din Caraibe și America Latină, formule care au captivat oaspeții și a făcut ca Restauntantul Tamoka să fie unic în oraș.
Conceptul este inspirat din America de Sud unde mâncarea este făcută pentru a fi împărțită cu prietenii și familia – inclusiv Tinga, un fel de mâncare mexicană modernă din pui confiat, gătit lent cu sos chipotle, și Costillas, un fel de mâncare marinată din coaste scurte de vită crocante, care este aromată cu tamarind, având puternice influențe caraibiene. Pentru cei care preferă fructele de mare, regele crab din Alaska este servit cu o selecție de gemuri, un dressing de inspirație argentiniană, iar finalul apoteotic al mesei cuprinde deserturi cu Anana, un carpaccio proaspăt de ananas tropical servit cu kiwi, fructul pasiunii și sorbet de nucă de cocos.
Aceste feluri de mâncare sunt asociate cu cocktailuri personalizate și cocktailuri non-alcoolice, care au fost create exclusiv pentru restaurantul nostru, concepute special pentru a pune în valoare și a fi savurate împreună cu toate preparatele din meniu.

Care este cea mai distinctivă caracteristică a preparatelor pe care le gătiți pentru clienți la Tamoka?

Eu și echipa mea am modificat, rafinat și modernizat aromele și tehnicile tradiționale folosite în insulele Antile, precum și în întreaga Americă Latină, pentru a oferi mâncăruri specifice regiunii, dar care sunt, în același timp, accesibile tuturor gusturilor. Am conceput cu grijă acest meniu pentru a împărtăși un caleidoscop de mâncăruri ce îmbrățișează conceptul nostru “foc și gheață”. Am reușit să facem cel mai bun amestec de fructe de mare gătite la foc deschis (parilla grill), împreună cu o selecție impresionantă de preparate proaspete și crudități care sunt pregătite cu meticulozitate la barul nostru Ceviche, unde amestecăm arome deosebite folosind tehnici peruane clasice.

Împreună cu ceea ce face echipa mea în bucătărie, cocktailurile noastre sunt inspirate de insulele Antile și de zona din Marea Caraibelor. Am folosit o gamă de băuturi spirtoase îndrăgite la nivel local care sunt influențate de legendarele însemnări din jurnalul celebrului Rum-Runner, Bill McCoy, și de călătoriile sale pe Tamoka.

V-ați confruntat cu ceva probleme pentru că ați deschis în timpul pandemiei?

Deschiderea s-a făcut destul de repede, având la dispoziție doar câteva luni pentru a conceptualiza totul și a lansa proiectul. Pandemia ne-a provocat câteva piedici și ne-a încetinit în câteva domenii, dar am reacționat rapid și am reușit să ocolim obstacolele cu succes, iar Tamoka a prins viață imediat.

Sunteți mulțumit de locul pe care și l-a găsit Tamoka în peisajul bogat din Dubai? V-a depășit așteptările?

Sunt mulțumit de direcția pe care Tamoka o urmează, însă sunt, de asemenea, un perfecționist și nu mă voi culca pe o ureche, cum se spune… Eu și echipa mea vom continua să lucrăm și să ne perfecționăm rețetele, cu noi tehnici și cu feedback-ul pe care îl primim atât de la oaspeți, cât și de la echipa noastră internă. Tamoka a depășit cu siguranță așteptările mele.

Există planuri de a ajunge și mai sus?

Deocamdată sunt extrem de mulțumit de cât de departe am ajuns în mai puțin de 2 luni de la deschidere. Am fost premiați ca fiind un restaurant cu o gastronomie nouă și rafinată, foarte bine cotat în Dubai, ceea ce arată că eforturile noastre sunt recunoscute de mass-media, de oaspeții noștri și de parteneri. De asemenea, recenziile anonime sunt impresionante iar feedback-ul a fost fantastic! În viitor, mi-ar plăcea să văd că Tamoka se va deschide în mai multe locații, nu doar la nivel local, ci și internațional, și că va deveni un brand bine stabilit și de renume mondial. Deocamdată, vom continua să perfecționăm Tamoka Dubai și să o îmbunătățim pas cu pas.

Multumim și mult succes!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar