Câte ouă roșii e sănătos să mănânci de Paște? Sfaturile nutriționistului
Câte ouă roșii e sănătos să mănânci de Paște? Sfaturile nutriționistului
Anul acesta Paștele va fi sărbătorit pentru prima oară după doi ani de pandemie fără restricții. Motiv pentru care va trebui să avem foarte mare grijă la ceea ce vom pune pe masă în ziua de Paște.
Nutriționistul italian Gianluca Mech ne oferă sfaturi utile despre cum să avem parte de o masă sănătoasă în ziua de Paște, fără să renunțăm însă gusturile bogate care ne mângâie papilele gustative.
Carnea de miel, înlocuită cu friptură de curcan
„Sfatul meu este să încercați să urmați principiile unei diete sănătoase chiar și cu ocazia mesei de Paște. Vă recomand o masă din care să nu lipsească cerealele, legumele, peștele sau carnea albă, fructele și leguminoasele. V-aș recomanda, de asemenea, să încercați să înlocuiți carnea roșie de miel cu carne albă. Spre exemplu, cea de curcan”, declară Gianluca Mech.
Porții mici – calitate în detrimentul cantității
'Aveți grijă la dimensiunile porțiilor de mâncare. Acestea nu trebuie să fie mari. Țineți minte că întotdeauna contează calitatea, nu cantitatea. Mâncați încet și savurați pe deplin fiecare înghițitură. Astfel, senzația de sațietate se va instala mult mai repede. În plus, nu veți avea tendința să mâncați mai mult decât de obicei. Veți reuși astfel să nu vă supraîncărcați organismul din prima zi', explică specialistul.
Ceai de plante după masă
'După masa de Paște, savurați în voie un ceai de plante. Asta ajută la stimularea funcțiilor digestive și metabolice, purificând ficatul și intestinele', recomandă Gianluca Mech.
Citeste continuarea aici. Vezi cate oua trebuie sa mananci de Paste