Edamame, un alt soi de fasole? Află de ce este atât de bun acest aliment

Boabele Edamame sunt o legumă care arată ca fasolea. Faimoase în bucătăria asiatică, ele sunt de fapt păstăi de soia și reprezintă un super-aliment pe care îl poți include în propriile preparate. Ce beneficii pentru sănătate are această legumă-vedetă?

Păstăile Edamame arată exact ca cele de fasole. În realitate, sunt boabe de soia care n-au atins punctul de maturitate. Așadar, sunt boabe de soia imature, cu un gust delicios și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Se culeg doar în câteva zile pe an, cu o săptămână înainte de a atinge punctul de maturitate. Sunt fragede, delicioase și au un gust pronunțat de nucă. Soia ajunsă la maturitate este folosită în produse pe bază de soia precum brânza tofu, ulei de soia, sos soia și alte produse specifice bucătăriei asiatice. În schimb, soia imatură-edamame este o „bombă' de nutrienți. În plus, se gătește foarte ușor.

Edamame în bucătăria românească

Păstăile Edamame încep să își facă loc printre preparatele și ingredientele autohtone. De regulă, se găsesc în zona cu alimente congelate, sub forma păstăilor, sau în conserve (doar boabele). Le poți servi fierte/la aburi și asezonate cu puțină sare, așa cum obișnuiesc japonezii.

Beneficiile acestor legume-minune

  • Sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, deci foarte sățioase și hrănitoare
  • Conțin antioxidanți și fibre care ajută la reducerea colesterolului
  • Este bogată în vitamine și minerale, în special vitamina K și folat. Vitamina K este esențială în coagularea sângelui, iar folatul (acidul folic) în tratarea/prevenirea anemiei

Citește și:
Cât e de toxică fasolea pe care o consumi?

Ce greșeală faci când gătești fasolea?

Foto: 123rf

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Dieta