Dieta Spark, dieta revoluționară ce te ajută să slăbești, dar și să-ți aduci un echilibru în viața la nivel holistic

Milioane de oameni din întreaga lume au adoptat programul de 28 de zile care i-a ajutat să slăbească într-un mod sănătos, echilibrat și fără prea multe restricții.

În anul 1996, dieta a fost concepută de profesorul Chris Downie care avea foarte multe kilograme în plus și și-a creat un plan personalizat. De-a lungul timpului, acesta încercase mai multe diete, însă fără rezultat.

Dieta proprie nu numai că l-a ajutat să-și atingă obiectivele, ci și să se mențină și să devină cunoscut în întreaga lume. Dieta Spark se concentrează pe ceea ce poți face, în loc pe ceea ce nu poți face. Mai mult decât atât, dieta concepută de Chris Downie este despre transformarea vieții și a ideilor noastre despre ceea ce înseamnă dieta prin stabilirea obiectivelor, nutriției, exercițiilor fizice și a motivației.

Planul de 28 de zile pentru a slăbi, a te menține și a-ți transforma viața

Aceste 28 de zile se vor împărți în patru etape, astfel încât din punct de vedere psihologic să fie mai ușor de parcurs. În funcție de organismul fiecăruia și de respectarea instrucțiunilor, după parcurgerea celor patru etape poți fi mai ușor cu 10 kilograme.

Prima etapă este cea în care te obișnuiești cu cele trei principii. Fast Break presupune acomodarea la noile reguli de alimentație, activitatea fizică depusă și motivația zilnică, acestea fiind de reținut pe întregul program.

A doua etapă este cea în care descoperi noi tehnici de a-ți atinge obiectivul dorit. În etapa Healthy Diet Habits îți vei monitoriza consumul de apă băut, cantitatea porțiilor și mișcarea va deveni o nevoie fiziologică imposibil de neglijat.

Lifestyle Change este cea de-a treia etapă în care organismul se tranformă la nivel holistic. Pe lângă dieta propriu-zisă, vei descoperi cum să fii motivat pe termen lung.

Ultima etapă, Spreak the Spark este etapa în care se văd rezultatele și te poți bucura de ele. Mai mult decât atât, le poți transmite și celorlați reușita ta oferindu-ți ajutorul pentru a-și transforma, la rândul lor, stilul de viață.

Ce este permis să mănânci în dieta Spark?

Așa cum spuneam mai sus, restricțiile sunt extrem de reduse. Planul de alimentație trebuie să conțină trei mese principale și două gustări. În ceea ce privește caloriile, trebuie să reduci numărul zilnic recomandat cu 500 de calorii, în funcție de sex și vârstă.

La fiecare masă trebuie să ai carbohidraţi în proporţie de 45-65%, grăsimi în proporţie de 20-35% şi proteine în proporţie de 16-35%. Dincolo de alimentație, mișcarea joacă un rol foarte important. De asemenea, stresul este un factor ce trebuie eliminat prin ședințe de meditație sau exerciții de relaxare.

Cu toate aceste reguli urmate, fără nici o abatere și cu un aport caloric de maximum 1500 de calorii pe zi, poți slăbi câteva kilograme încă din primele săptămâni. De reținut, cheia succesului în această dietă este mișcarea zilnică. În cartea „The Spark Solution' sunt descrise variante de meniuri zilnice și o sumedenie de exerciții ce îți vor asigura reușita în lupta cu kilogramele în plus.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dieta