Reduce aportul de calorii aproape de minimumul vital (700-750), lucru pentru care este necesara o supraveghere medicala atenta, mai ales daca dieta este urmata mai mult de o luna.
Totusi, acesta este un regim relativ sanatos si echilibrat.
Foarte important: cantariti cu atentie alimentele pe care le consumati.
Structura
Gustarea de dupa-amiaza: 50 g de sunca sau branza si un fruct.
Cina: La fel ca si pranzul. Din cand in cand, se poate manca un ou, fiert tare sau omleta.
Se poate bea: apa sau suc de fructe facut in casa, fara adaos de zahar.
Avantaje
Este un regim alimentar echilibrat, care permite scaderea in greutate fara a dauna sanatatii. Totusi, se impune supravegherea medicala continua, cu stabilirea periodica (la o luna) a glicemiei, colesterolemiei, trigliceridelor, precum si a concentratiei de calciu, magneziu si fier.
Inconveniente
De multe ori, nu se ajunge la senzatia de satietate, mai ales in cazul persoanelor cu o constitutie robusta. De asemenea, acest regim poate provoca stari de oboseala.
Opinia specialistului
Dr. Gheorghe Soare – Medic primar endocrinologie, medic principal medicina interna:
“Persoanele cu o anumita sensibilitate psihica pot avea probleme in timpul acestui regim, datorita faptului ca mesele isi pierd functia de placere; de aceea, pentru evitarea monotoniei dietei se recomanda un meniu cat mai divers – bineinteles, in limitele amintite”.
Punctaj (pe o scara de la 1=rau; 2=normal; 3=bine; 4=deosebit; la 5=excelent):
Varietatea alimentelor: 3 puncte
Sanatos: 3 puncte
Durata: 3 puncte
Evaluare finala: recomandabila (sub control medical)