Cum să dezgheți puiul rapid și în siguranță?

Când vine vorba de mese ușor de preparat și care sigur vor fi pe placul tău și al copiilor tăi, toată lumea știe că puiul este o alegere de nerefuzat. Această pasăre de curte care place mulțimii nu este doar o opțiune de cină sănătoasă, ci este, de asemenea, o proteină versatilă care poate fi preparată în multe moduri diferite.

Cu toate acestea, în ciuda numărului de rețete de piept de pui care nu pot da greș și pe care le-ai marcat la favorite, singurul lucru care pare să îți zădărnicească planurile de cină este să uiți să scoți puiul din congelator la timp. Iată trucurile pentru a dezgheța puiul în siguranță și rapid.

Principalul lucru pe care este important să îl ții minte, indiferent de situație: nu dezgheța niciodată puiul lăsându-l pe blat sau scufundându-l în apă fierbinte, deoarece acest lucru va permite bacteriilor să se înmulțească rapid. O altă opțiune este să sari peste procesul de decongelare cu totul și să îl gătești doar congelat. Dezavantajul este că această metodă va prelungi timpul de gătire cu aproximativ 50%.

Cum să dezgheți puiul în frigider?

Decongelarea puiului în frigider necesită timp, deoarece este nevoie de cel puțin o zi întreagă pentru ca puiul să se decongeleze, dar este, de asemenea, cea mai sigură și cea mai recomandată. Pentru a decongela folosind această metodă, pur și simplu pune puiul congelat în frigider. Asigură-te că temperatura frigiderului este setată la 4°C sau mai puțin și păstrează puiul înfășurat și așezat într-un recipient, tavă sau farfurie care să împiedice scurgerea apei pe alte alimente. În timp ce majoritatea pachetelor de pui congelat pot avea nevoie de mai puțin de 24 de ore pentru a se decongela, pieptul de pui mare și dezosat, părțile cu os și puii întregi pot avea nevoie de două zile sau mai mult pentru a se decongela. Odată decongelat, puiul poate rămâne în frigider încă o zi sau două înainte de a fi gătit, scrie Good Housekeeping.

O altă metodă este dezghețarea în apă rece. Deși mai rapidă decât decongelarea la frigider, această metodă necesită mai multă atenție. Puiul poate fi scufundat în ambalajul său original etanș sau îl poți pune mai întâi într-o pungă etanșă. Se umple un bol mare (sau chiuveta din bucătărie) cu apă rece. Apoi, se scufundă în apă punga care conține puiul. Nu uita să schimbi apa la fiecare 30 de minute pentru ca apa să rămână rece și pentru ca bacteriile să nu înceapă să se dezvolte.

Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție, vei dori să înveți cum să dezgheți puiul în cuptorul cu microunde – durează doar 10 minute. În primul rând, înlătură orice ambalaj înainte de a-l pune într-un vas sau recipient rezistent la cuptorul cu microunde și acoperă vasul lejer. Folosește setarea de decongelare a cuptorului cu microunde pentru a decongela timp de două minute la rând, verificând carnea și întorcând-o sau întorcând-o periodic pentru a asigura o decongelare uniformă. (Dacă nu ai o setare de decongelare, setează cuptorul cu microunde să gătească la 20-30% din puterea maximă). În funcție de puterea cuptorului cu microunde și de mărimea și grosimea puiului, decongelarea va dura între șapte și opt minute pentru fiecare kilogram.

Un lucru important de reținut este că puiul decongelat în cuptorul cu microunde trebuie gătit întotdeauna imediat după decongelare. Deoarece cuptoarele cu microunde pot încălzi puiul la temperaturi la care se dezvoltă bacteriile, gătirea promptă a puiului la temperaturi adecvate este singura modalitate care va asigura distrugerea bacteriilor potențial periculoase.

Foto: 123RF

Iată ce poți citi în ediția de print a revistei Avantaje, aprilie 2023:

  • DOSARUL SPECIAL al lunii este dedicat bărbaților, cuceritorii moderni: Daniel Pavel (Survivor), Denis Roabeș (The Motans), Maurice Munteanu (fashion editor). Uneori seducători, uneori fermecători, inteligenți, sexy sau doar talentați și atrăgători, alteori histrionici și interesant-romantici sau arbitrar-irezistibili, intimidanți sau siguri pe ei, sunt, deseori în secret și fără a fi supermen, învingători perfecți într-o lume bulversată de valori și nonvalori.
  • Vrei să reduci din kilograme fără să urmezi o dietă drastică și, evident, nesănătoasă? Poți să reintri în formă fără prea mult chin. Iată 25 de tips&trick-uri prin care poți slăbi rapid.
  • Vechile mănăstiri sunt locurile sacre din România care te cuceresc indiferent de câte ori ai merge acolo. Un spațiu parcă fără timp, cu peisaje incredibile, oameni cu sufletul cât roata carului și tradiții păstrate de veacuri.
  • De ce înșală o femeie? Ce motive au femeile atunci când decid să-ți înșele partenerul?
  • Să aflăm mai multe despre boala de reflux gastroesofagian
  • De mai mult de 2000 de ani încoace multe obiecte au fost asociate cu persoana și povestea Mântuitorului din Nazaret. În ediția de aprilie veți citi un amplu reportaj despre locațiile unde se află astăzi relicvele sfinte.

Răsfoiește revista aici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar