4 porții gata în 30 de minute, 274 calorii per porție, 23 g grăsimi, 11 g carbohidrați
– 1-2 linguri ulei de floarea-soarelui
– 200 g vânătă tăiată sferturi
– 250 g amestec de legume (sparanghel, porumb, pak choi – salată chinezească)
– 400 ml lapte cocos
– 1-2 lămâi
Pentru servit
– 2 linguri fulgi de cocos rumenit
– 1 ardei iute tăiat
– Pătrunjel proaspăt tocat
Pentru pasta de curry
– 1 ceapă tocată
– 5 cm ghimbir
– 3 căței de usturoi
– 2 codițe de țelină tocate
– 2 ardei iuți tocați
– 1 linguriță de coriandru măcinat
– 2 lingurițe sos de pește
– 2 lingurițe miere
– O legătură pătrunjel proaspăt cu codițe
Mărunțește în tocătorul electric ingredientele pentru pasta de curry cu 1 linguriță ulei de floarea-soarelui.
Într-un vas pe foc, de preferință wok, încinge uleiul rămas și prăjește pasta până când aromele încep să exale. Adaugă vânăta și lasă să fiarbă 3-4 minute până când începe să se înmoaie. Adaugă legumele rămase și lasă să fiarbă 2-3 minute.
Adaugă laptele de cocos și adu la punctul de fierbere, apoi micșorează flacăra și fierbe sosul 5-6 minute, până când legumele se înmoaie. Adaugă sosul de pește și zeama de lămâie, după gust. Servește cu orez.