Curry verde proaspăt

curry verde

4 porții gata în 30 de minute, 274 calorii per porție, 23 g grăsimi, 11 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării curry-ului verde

– 1-2 linguri ulei de floarea-soarelui

– 200 g vânătă tăiată sferturi

– 250 g amestec de legume (sparanghel, porumb, pak choi – salată chinezească)

– 400 ml lapte cocos

– 1-2 lămâi

Pentru servit

– 2 linguri fulgi de cocos rumenit

– 1 ardei iute tăiat

– Pătrunjel proaspăt tocat

Pentru pasta de curry

– 1 ceapă tocată

– 5 cm ghimbir

– 3 căței de usturoi

– 2 codițe de țelină tocate

– 2 ardei iuți tocați

– 1 linguriță de coriandru măcinat

– 2 lingurițe sos de pește

– 2 lingurițe miere

– O legătură pătrunjel proaspăt cu codițe

Mod de preparare a curry-ului

Mărunțește în tocătorul electric ingredientele pentru pasta de curry cu 1 linguriță ulei de floarea-soarelui.

Într-un vas pe foc, de preferință wok, încinge uleiul rămas și prăjește pasta până când aromele încep să exale. Adaugă vânăta și lasă să fiarbă 3-4 minute până când începe să se înmoaie. Adaugă legumele rămase și lasă să fiarbă 2-3 minute.

Adaugă laptele de cocos și adu la punctul de fierbere, apoi micșorează flacăra și fierbe sosul 5-6 minute, până când legumele se înmoaie. Adaugă sosul de pește și zeama de lămâie, după gust. Servește cu orez.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar