Cum trebuie pusă verdeaţa la congelator

verdeata

Multe gospodine au obiceiul să pună verdeaţă la congelator, însă procedeul de a o depozita în punguţe este total greşit, spun nutriţioniştii.

Cum congelăm verdeaţa

Iată care sunt paşii corecţi:

  1. Pune verdeaţa pe care doreşti să o păstrezi la congelator în cutie de plastic. Atenţie să se închidă bine capacul! Frunzele de pătrunjel, de ţelină, leusteanul şi mărarul se păstrează foarte bine la congelator şi rezistă până la trei-patru luni de zile.
  2. Ai grijă ca verdeaţa să fie proaspătă. Înainte de a o pune în casoletele de plastic, spal-o bine sub jetul de apă şi scurge-o foarte bine. Dacă nu reuşeşti poţi folosi şervete absorbante. Este foarte important să nu rămână nicio picătură de apă pe frunze deoarece cristalele de apă compromit calitatea verdețurilor.
  3. Taie verdeaţa în funcţie de cum îţi place să o consumi şi îndeas-o în cutie până o umpli de tot.
  4. Scrie pe fiecare cutie ce se află înăuntru, pentru a nu le decongela degeaba. Să nu te sperii dacă atunci când scoţi capacul observi că nu au miros. Aroma lor va reveni după ce sunt folosite. Aburul care se formează atunci când desfaci cutia din cauza diferenţelor de temperatură alterează verdeaţa.

Citeşte şi Totul despre verdeata

Câteva exemple de verdeţuri puse la congelat

  • Dacă vrei să faci o supă cremă de ţelină, pune cutiile cu frunză de ţelină tăiată în bucăţi mari. Scoate-le din congelator şi pune bucăţile direct la fiert. Următorul pas este să le pui în blender alături de rădăcina de ţelină sau poate fi decongelată şi tăiată, fiindcă frunza de ţelina este mult mai rezistentă.
  • Pentru ciorba de tarhon cu perişoare, poţi pune şi câteva legături de tarhon, pregătite la fel ca frunzele de ţelină
  • Pentru prăjituri ar fi ideal să pui în congelator şi frunze proaspete de mentă, într-o cutie mică.

Sfat pentru gătit

Dacă foloseşti pentru prepararea mâncării verdeţuri congelate, scoate cu o furculiţa o bucată şi adaug-o direct în mâncarea fierbinte, la final.

Citeşte şi Verdeața, bună la toate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Alimente