Țelina, medicamentul minune din grădina ta

Țelina este o legumă foarte sănătoasă, cu multe proprietăți benefice sănătății tale. Nu se mănâncă doar rădăcina, ci și tulpina, care este foarte bogată în vitamine. Citește mai departe ca să afli mai multe despre acest medicament minune din grădina ta!

telina

 foto țelină via Shutterstock

Țelina luptă împotriva cancerului

Potrivit unor studii, rădăcina de țelină conține substanțe ce pot opri creșterea tumorilor cancerigene după ce acestea deja au apărut sau pot preveni apariția cancerului cu totul. Pentru tratarea acestor boli, ar trebui să consumi cel puțin 70-100 g de rădăcină de țelină în fiecare zi, fie sub formă de suc proaspăt, fie în salate de crudități. Cura trebuie să țină cel puțin o lună pentru tratare, ca adjuvant sau pentru prevenție.

Țelina ar putea trata și leziunile canceroase de la nivelul pielii, dacă se face o pastă din leguma proaspătă (toate părțile legumei) și se pun cataplasme pe locul afectat. Se țin 4 ore, apoi locul se curăță bine. În același timp se ține și o dietă raw-vegană (în se consumă doar fructe și legume crude) și se bea suc proaspăt de țelină.

Țelina scade colesterolul

Leguma aceasta este foarte bună pentru persoanele care au colesterolul LDL excesiv. Trebuie consumată proaspătă zilnic, câte 100 de grame, pentru scăderea nivelului de colesterol. Cura se ține timp de o lună, apoi se ia pauză de o săptămână sau două – timp în care se pot repeta și analizele. Desigur, este recomandat în același timp eliminarea excesului de prăjeli, de carne foarte grasă sau de grăsimi artificiale din dietă.

Țelina, bună în curele de slăbire

Ca să dai jos kilogramele în plus care îți pun sănătatea în pericol este recomandat să bei câte 50 ml de suc proaspăt de țelină înainte de fiecare masă principală. De asemenea, poți consuma salate proaspete ce conțin atât rădăcină de țelină, cât și tulpinile foarte bogate în fibre.

Țelina este un antibiotic natural

Ca multe alte legume și plante pe care le putem crește în propriile grădini, țelina este un antibiotic natural și este în special bună pentru tratarea infecțiilor urinare. Are efecte diuretice, astfel că ajută la eliminarea rapidă a bacteriilor ce au cauzat durerea, iar proprietăție antibiotice curăță zonele afectate. Consumă zilnic suc proaspăt de țelină cu morcovi ca să tratezi cistitele în mod natural.

Cu țelină elimini calculii renali și biliari

Potrivit Formula As, rădăcina țelinei este bogată în săruri de potasiu și magneziu, ce ajută la eliminarea calculilor renali (de dimensiuni mici) și ai celor biliari. Pentru acest tratament trebuie să consumi zilnici 100 ml de suc proaspăt de țelină, făcut din rădăcina, tulpinile și frunzele legumei.

Reglezi dezechilibrele hormonale cu suc de țelină

țelina este bogatăî n fitohormoni ce acționează asupra glandelor ce coordonează activitatea organelor care produc hormoni în corpul femeii. Așadar, sucul de țelină este foarte  bun pentru reglarea dezechilibrelor hormonale în caz de dismenoree, amenoree, menopauză prematură sau chiar infertilitate. Bea 30 ml de suc de țelină proaspăt cu jumătate de oră înainte de fiecare masă principală, timp de 28 de zile – în acest timp trebuie să renunți la dulciuri și să limitezi cât mai mult alimentele bogate în proteine și grăsimi.

Țelina îți protejează inima

Leguma este foarte bună pentru menținerea sănătății inimii și a sistemului cardiovascular cu totul, fiind recomandată în cazurile de aritmie cardiacă și în cele de hipertensiune. Atenție! Țelina are efecte vasodilatatoare! Se consumă 100 ml de suc în fiecare zi, timp de trei săptămâni.

Elimini tartrul în mod natural, cu țelină

Tulpinile de țelină sunt fibroase și destul de tari, astfel că atunci când muști din ele – proaspete – și le mesteci, are loc același efect ca al periajului dinților. În timp, tartrul de pe dinți se elimină în mod natural.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Plante medicinale