Cum să faci iahnie de fasole ca să nu ai probleme la stomac?
Iahnia de fasole este un preparat iubit de români, însă vine la pachet cu probleme de stomac. Din acest motiv, există multe persoane care evită să mănânce fasole, deși le place și se afla pe lista alimentelor preferate.
Cum să prepari iahnia de fasole pentru a nu avea probleme la stomac? Iata câteva trucuri spuse de un chef bucătar.
Iahnie de fasole. Ingrediente
500 g fasole
200 g costiţă afumată
2 cepe medii
2 linguri de ulei
1 morcov mare (cca. 200 g)
1 rădăcina de păstârnac (cca. 150 g)
1 bucată de rădăcină de țelină (cca. 150 g)
3-4 căței de usturoi
500 ml suc de rosii
sare
2 foi de dafin1 linguriță boia dulce
MOD DE PREPARARE
Fasolea boabe se ține la înmuiat 12 ore în apă rece, schimbând de 2 ori apa. Se poate folosi fasole alba dar și pestriță etc.
Fasolea se pune la fiert în apă curată, apoi se adaugă și câte o linguriță de bicarbonat de sodiu care inmoaie celuloza din coaja) si dupa ce da primele clocote (8-10 minute) arunc aceasta apa si o schimb. Las apoi fasolea sa fiarba pana e moale si faina – testez cateva boabe ca sa vad daca sunt facute.