Cum să faci cea mai delicioasă pastă de linte

Astăzi vă propunem o rețetă foarte ușoară și delicioasă de pastă de linte. Acest preparat poate fi consumat ca o gustare atunci când îți este puțin foame, dar poate fi fi foarte bine savurat și la micul dejun sau la cină. Rețeta este foarte sănătoasă și hrănitoare pentru organism, în plus se pregătește ușor și rapid.

Ingrediente:

  • un pachet de linte roșie, verde sau blondă după preferințe
  • zeama de la o lămâie
  • ulei de măsline
  • mărar proaspăt
  • condimente (oregano, busuioc după preferință)
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

După ce este spălată în prealabil, se fierbe lintea în apă cu sare într-o oală adâncă, pentru aceasta dă în foc. Lintea se fierbe până devine moale (se verifică cu ajutorul unei furculițe). După ce a fiert, se scurge de apă, după care se pune într-un blender sau chopper. Se adaugă zeama de lămâie, mărarul și uleiul de măsline, apoi se condimentează după gust. Se amestecă foarte bine toate ingrediente până totul devine o pastă omogenă.

Pasta de linte se servește imediat cu pâine prăjită alături de o salată de roșii. Ce rămâne se poate păstra la frigider într-un recipient acoperit cu o folie de plastic.

Poftă bună!

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum să faci acasă unt de avocado. Este o rețetă simplă de post, gustoasă și hrănitoare

Cea mai simplă și originală metodă de a împături sarmalele. Secretul unui bucătar profesionist

Tort crocant cu nuci și portocale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Retete culinare