Tort de catifea roșie
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/01/tort-catifea-rosie.jpg)
Anul acesta tradiționalul tort de ciocolata se înlocuiește cu tortul roșu-alb. Află cum poți face și tu un tort de catifea roșie!
- 10 porții • Gata în 50 min • 723 calorii per porție • 31 g grasimi
INGREDIENTE
1 pachet colorant alimentar roșu
250 ml lapte batut
250 g sfecla roșie, fiarta, razuita marunt
150 g unt, înmuiat
250 g zahar tos
3 oua
1 lingurița esența de vanilie
225 g faina integrala
2 linguri amidon
2 linguri cacao
1 lingurița oțet de vin alb
1 lingurița bicarbonat
PENTRU CREMA DE GLAZURA
75 g unt, înmuiat
500 g zahar pudra
Câteva picaturi esența de vanilie
250 g crema de brânza de vaci
MOD DE PREPARARE
1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu unt și tapeteaza cu hârtie de copt 2 forme de blat de tort de 20 cm. Combina colorantul alimentar, sfecla roșie și laptele batut.
2 Combina cu telul electric untul și zaharul pâna când amestecul devine pufos și se deschide la culoare. Adauga treptat ouale și vanilia, apoi încorporeaza delicat faina, amidonul, cacaua și apoi laptele batut.
3 Într-un vas mic stinge bicarbonatul cu oțetul și încorporeaza în compoziția de blat chiar înainte sa dai la cuptor. Împarte compoziția în cele 2 tavi și niveleaza suprafața.
4 Da la cuptor 35-40 min. Lasa sa se raceasca în forme 5 min și apoi transfera pe gratar metalic sa se raceasca complet.
5 Daca dorești sa faci 4 niveluri, pune-le la congelator odata racite complet, ca sa le poți taia mai ușor.
6 Pentru crema de glazura, combina untul cu jumatate din zaharul pudra și vanilia, apoi încorporeaza zaharul ramas și crema de brânza de vaci. Asambleaza tortul pe un stativ special, cu straturile unse cu puțina crema. Apoi „îmbraca tortul complet cu crema de glazura și orneaza cu ornamentele tale preferate.