Bourbon vs. Whisky: Care este diferența?

Dacă comanzi whisky la un bar, crezând că vei primi bourbon, poate că vei primi, dar nu este ceva garantat. Este ca și cum ai comanda pește la un restaurant și te-ai aștepta să primești de fiecare dată somon.

Există mai multe tipuri de whisky, iar bourbonul este doar unul dintre ele (cu alte cuvinte, tot bourbonul este whisky, dar nu tot whiskyul este bourbon). În timp ce toate whisky-urile sunt fabricate dintr-un amestec fermentat de cereale, bourbonul este fabricat predominant din porumb

Care este diferența dintre bourbon și whisky?

Bourbonul este un tip de whisky și, la fel ca în cazul majorității băuturilor spirtoase, există reguli privind modul în care acesta trebuie fabricat. Bourbonul trebuie să conțină cel puțin 51% porumb (jargonul distilatorilor pentru „amestec de cereale”). Restul poate fi reprezentat de alte cereale, cum ar fi secară, grâu și/sau orz maltezat, scrie Good Housekeeping.

De asemenea, trebuie să fie învechită în butoaie noi de stejar carbonizat, potrivit Departamentului de Trezorerie Alcohol & Tobacco Tax & Trade Bureau. Când bourbonul intră în butoi, trebuie să aibă o tărie de maximum 125 de grade (62,5% alcool în volume sau ABV), apoi să fie îmbuteliat la minimum 80 de grade (40% ABV).

Deseori, producătorii vor dilua bourbonul de butoi cu apă pentru a-l face mai plăcut la gust direct din sticlă. Din fericire, nu există reguli pentru a savura bourbonul. Îl poți bea pur (fără gheață), cu gheață sau în cocktailuri clasice precum Old-Fashioned sau Manhattan.

Bourbonul are un gust diferit față de alte whisky-uri și de aceea este bine să specifici că vrei bourbon atunci când alegi o băutură. Datorită abundenței porumbului în masa de macerat, bourbonul are un profil mai dulce decât verișorii săi de whisky (cum ar fi secara, care are o aromă picantă).

Butoaiele noi de stejar folosite pentru învechire conferă bourbonului notele sale caracteristice de vanilie. Carbonizarea stejarului caramelizează acești compuși, astfel încât vei găsi adesea note de caramel, miere sau zahăr brun, mai notează sursa citată anterior.

Foto: 123RF

Iată ce poți citi în ediția de print a revistei Avantaje, aprilie 2023:

  • DOSARUL SPECIAL al lunii este dedicat bărbaților, cuceritorii moderni: Daniel Pavel (Survivor), Denis Roabeș (The Motans), Maurice Munteanu (fashion editor). Uneori seducători, uneori fermecători, inteligenți, sexy sau doar talentați și atrăgători, alteori histrionici și interesant-romantici sau arbitrar-irezistibili, intimidanți sau siguri pe ei, sunt, deseori în secret și fără a fi supermen, învingători perfecți într-o lume bulversată de valori și nonvalori.
  • Vrei să reduci din kilograme fără să urmezi o dietă drastică și, evident, nesănătoasă? Poți să reintri în formă fără prea mult chin. Iată 25 de tips&trick-uri prin care poți slăbi rapid.
  • Vechile mănăstiri sunt locurile sacre din România care te cuceresc indiferent de câte ori ai merge acolo. Un spațiu parcă fără timp, cu peisaje incredibile, oameni cu sufletul cât roata carului și tradiții păstrate de veacuri.
  • De ce înșală o femeie? Ce motive au femeile atunci când decid să-ți înșele partenerul?
  • Să aflăm mai multe despre boala de reflux gastroesofagian
  • De mai mult de 2000 de ani încoace multe obiecte au fost asociate cu persoana și povestea Mântuitorului din Nazaret. În ediția de aprilie veți citi un amplu reportaj despre locațiile unde se află astăzi relicvele sfinte.

Răsfoiește revista aici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Bauturi