Cum să alegi cel mai bun porumb pentru fiert?

Să alegi cel mai proaspăt porumb de la magazinul alimentar sau de la piață poate fi chiar mai ușor decât ai crede.

Nu există vară fără porumb proaspăt fiert, uns cu unt și sare! Fie că ești acasă, la mare sau în parc, porumbul este răsfățul preferat de toată lumea. Bineînțeles, înainte de a începe gătitul propriu-zis, trebuie să alegi ce știuleți de porumb să aduci acasă.

Potrivit Taste of home, iată câteva sfaturi rapide despre cum să alegi porumbul și cum să te asiguri că iei cei mai buni știuleți.

Porumb dulce pentru fiert

Se verifică coaja. În primul rând, aruncă o privire la partea exterioară a porumbului, adică la coajă. Învelișul porumbului trebuie să fie de un verde strălucitor, bine înfășurat pe porumb și ușor umed. Aceștia sunt cei mai proaspeți știuleți!

Nu alege coji care încep să se îngălbenească sau care se simt uscate. De asemenea, trebuie să verfici dacă în coajă nu sunt mici găuri maro, care înseamnă insecte și trebuie evitate.

Aruncă o privire în partea de jos a porumbului, acolo unde știuletele a fost rupt de pe tulpină în câmp. Dacă această zonă este maro, porumbul este probabil vechi de câteva zile și nu este cea mai proaspătă alegere. Oricât de tentant ar fi, nu desface coaja! Acest lucru scurtează durata de valabilitate a porumbului, făcând ca acesta să se usuce.

Atenție la mătasea de porumb! Micile șuvițe din vârful porumbului sunt foarte importantă. Când alegi porumbul, ține cont de faptul că mătasea trebuie să fie maro deschis sau auriu și ușor lipicios la atingere. De asemenea, trebuie să miroasă dulce și să nu prezinte semne de putrefacție. Evită porumbul care are o mătase uscată, neagră sau care pare moale. Toate acestea sunt semne că porumbul este vechi.

Apasă porumbul. În loc să îndepărtezi coaja pentru a vedea boabele de porumb, strânge-le. Strângând ușor știuletele de porumb, poți simți sâmburii prin coajă. Începi de jos și strângi întregul știulete, mergând spre vârf. Nu ar trebui să se simtă nici un gol în cazul în care lipsesc boabe.

Păstrează-l proaspăt acasă. Odată ajuns acasă, se poate păstra porumbul la temperatura camerei dacă urmează să îl gătești în următoarele câteva ore. De asemenea, îl puteți găti imediat și îl puteți congela pentru mai târziu. Dacă intenționezi să îl mănânci peste o zi sau două, cel mai bine este să păstrezi porumbul la frigider, cu tot cu coajă, bine învelit într-o pungă de plastic.

Apoi, scoate untul și sarea! Poftă mare 🙂

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar