Cum prepari lipii curcubeu
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/10/lipii-curcubeu.jpg)
Cu cât mai multe ingrediente colorate, cu atât lipiile vor arăta mai apetisant. E un fel de mâncare atât de simplu că și copiii pot face lipiile curcubeu!
- 6-8 lipii • Gata în 15 min • 434 calorii per porție • 20 g grasimi
INGREDIENTE
■ 1 vânata
■ 400 g naut din conserva, scurs și clatit
■ Zeama de la ½ lamâie
■ 2 linguri ulei de masline din borcanul cu roșii deshidratate
■ 1 cațel de usturoi, zdrobit
■ 6 lipii libaneze
■ 2 linguri pasta tahini
■ 10-12 roșii deshidratate în ulei
■ 4 felii șunca de Praga, rupta bucați
■ 1 ardei gras galben, taiat felii
■ 1 avocado, taiat felii
■ 1 varza roșie, tocata și stropita cu zeama de lamâie sau maioneza și presarata cu brânza razuita
■ O mâna de roșii cireașa, taiate în doua
■ Frunze de spanac crud
MOD DE PREPARARE
1 Împacheteaza vânata în folie alimentara și da la microunde la temperatura maxima 5-8 min, pâna când se înmoaie. Lasa sa se raceasca și scoate pulpa cu lingura.
2 În tocatorul electric marunțește vânata, nautul, zeama de lamâie, uleiul, pasta tahini, roșiile deshidratate, usturoiul și piper negru.
3 Unge lipia cu pasta, așaza deasupra bucați de șunca, ardei gras, avocado, varza, roșii și frunze de spanac.