Cum gătiţi clătite de post, cu apă minerală

clatite-de-post

Ştiţi să preparaţi clătite de post? Chiar dacă în perioada aceasta nu se mănâncă de dulce (carne, brânză, lapte, unt şi ouă), noi tot o să facem clătite, însă vom folosi pentru ele, apa minerală. Cine a spus că aceste delicii culinare nu se pot găti fără alimente de origine animală? Se fac extrem de uşor, iar cine se pricepe să le şi învârtă în tigaie va face un adevărat show pentru ceilalţi membri ai familiei.

Citiţi şi Trufe de post cu ciocolată delicioasă şi fructe uscate

Copiii cer foarte des clătite cu diferite umpluturi, ba vor clătite sărate, ba vor cu ciocolată şi îngheţată, ori cu brânză de vaci şi cu stafide. Azi le-am promis că vom face împreună clătite de post, la care vom folosi apa minerală.

Prepară clătite de post, cu apă minerală

Ingrediente:

  • 1 cană apă minerală
  • 1 cană faină
  • 1 lingură zahăr
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • sare

Mod de preparare:

  1. Luaţi un castron adânc şi puneţi făina, zahărul, sarea şi zahărul vanilat, apoi amestecaţi-le bine. După aceasta, adăugaţi apa minerală şi uleiul. Amestecaţi apoi cu telul.
  2. Dacă observaţi că amestecul este prea gros, trebuie să mai turnaţi puțină apă minerală, iar dacă e prea subțire, trebuie să adăugaţi puțină făină. Aluatul trebuie să fie de consistența unei smântâni.
  3. Luaţi o tigaie şi ungeţi-o cu niţel ulei, ca să nu se prindă. Coaceţi clătitele pe cele două părţi.
  4. La final ungeţi fiecare clătită cu gem sau dulceaţă.

Poftă bună!

Citiţi şi Mâncare dulce-acrişoară de post, cu gutui

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)