Biscuiți digestivi cu ciocolată
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/11/biscuiti-digestivi-cu-ciocolata.png)
10-12 bucăți gata în 30 de minute + timp de răcit, 458-281 calorii per porție, 24-15 g grăsimi, 37-31 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării biscuiților digestivi
350 g făină integrală
150 g unt rece, tăiat cuburi
½ linguriță bicarbonat
55 g zahăr brun
2-3 linguri lapte
150 g ciocolată cu lapte
Cum prepari biscuiții digestivi cu ciocolată
1 Combină într-un tocător electric făina și untul până când arată ca pesmetul.
2 Adaugă bicarbonatul, un praf de sare, zahărul și suficient lapte cât să formezi un aluat. Întinde o foaie, acoperă cu folie alimentară și dă la rece 30 minute.
3 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Tapetează tava de copt cu hârtie. Întinde foaia de aluat ca să aibă 4 mm grosime. Decupează 10-12 discuri și așază pe tavă, cu spațiu între ele.
4 Dă la cuptor 15-18 minute, până când se rumenesc ușor. Lasă să se răcească 5 minute în tavă și apoi așază pe grătar metalic.
5 Topește ciocolata la bain marie și înmoaie fiecare biscuit și apoi lasă să se întărească.