Fursecuri cu scorțișoară
Gata în 1 oră și 30 minute, rezultă 24 bucăți, 154 calorii per porție 7,5 g grăsimi, 20 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării fursecurilor
200 g unt rece
325 g făină integrală
125 g zahăr tos
2 lingurițe esență de vanilie
2 gălbenușuri
15 dropsuri de portocală zdrobite
Fondant alb pentru ornat
Biluțe argintii comestibile
Cum prepari fursecurile cu scorțișoară
1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Într-un bol larg pune făina și untul tăiat cuburi și freacă între degete până când arată ca pesmetul. Adaugă zahărul, vanilia, gălbenușul și combină pentru a obține un aluat consistent.
2 Frământă aluatul 1 minut și adună-l într-o minge. Dă la rece 30 minute.
3 Întinde aluatul într-o foaie subțire și decupează cu formele tale preferate. Taie câte o gaură în interiorul fiecărui fursec, așază pe tavă și așază în gaura dropsul zdrobit – opțional.
4 Dă la cuptor 10-15 minute. Lasă să se răcească 10 minute în tavă și apoi transferă pe grătar metalic. Ornează cu fondant alb și biluțe argintii.
Vrei altceva dulce? Uite o rețetă de fursecuri rapide!