Budincă din cozonac

budinca de cozonac

8 porții, gata în 1 oră, 446 calorii per porție, 31 g grăsimi, 17 g grăsimi saturate

Ingrediente necesare preparării budincii din cozonac

75 g unt, înmuiat la temperatura camerei, plus pentru uns vasul

350 g cozonac cu cacao, tăiat felii groase de 1,5 cm

25 g ciocolată albă, ruptă bucăți

3 ouă

200 ml frișcă lichidă

250 ml lapte

1 linguriță esență de vanilie

2 linguri zahăr

1 lingura zahăr brun

50 g ciocolată amăruie, topită

Cum prepari budinca din cozonac

1 Unge cu unt un vas din porțelan rezistent la cuptor. Preîncălzește cuptorul la semnul 3/160°C. Unge feliile de cozonac cu unt și așază-le în vas pe jumătate petrecute una peste alta; presară ciocolată albă.

2 Bate ouale, frișca, laptele, vanilia și zahărul. Toarnă peste felii și apoi presară zahărul.

3 Așază vasul la bain marie și dă la cuptor 30-40 de minute.

4 Lasă să se răcorească 5 minute și apoi ornează cu ciocolată amăruie topită. Servește cu cremă de ou sau cu frișcă bătută.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)