Budincă din cozonac
8 porții, gata în 1 oră, 446 calorii per porție, 31 g grăsimi, 17 g grăsimi saturate
Ingrediente necesare preparării budincii din cozonac
75 g unt, înmuiat la temperatura camerei, plus pentru uns vasul
350 g cozonac cu cacao, tăiat felii groase de 1,5 cm
25 g ciocolată albă, ruptă bucăți
3 ouă
200 ml frișcă lichidă
250 ml lapte
1 linguriță esență de vanilie
2 linguri zahăr
1 lingura zahăr brun
50 g ciocolată amăruie, topită
Cum prepari budinca din cozonac
1 Unge cu unt un vas din porțelan rezistent la cuptor. Preîncălzește cuptorul la semnul 3/160°C. Unge feliile de cozonac cu unt și așază-le în vas pe jumătate petrecute una peste alta; presară ciocolată albă.
2 Bate ouale, frișca, laptele, vanilia și zahărul. Toarnă peste felii și apoi presară zahărul.
3 Așază vasul la bain marie și dă la cuptor 30-40 de minute.
4 Lasă să se răcorească 5 minute și apoi ornează cu ciocolată amăruie topită. Servește cu cremă de ou sau cu frișcă bătută.