Biscuiți cu gem de portocale

biscuiti cu gem de portocale

9 bucăți gata în 30 minute + timp de răcit, 188 calorii per porție, 5 g grăsimi, 28 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării biscuiților cu gem de portocale

300 ml zeamă de portocale

2 linguri zahăr tos

2 foi de gelatină, înmuiată în apă rece și scursă de lichid

1 blat de tort – de-a gata

Pentru glazură

4 foi de gelatină, tăiate sferturi

90 g zahăr tos

30 g cacao

5 linguri frișcă lichidă

Cum prepari biscuiții cu gem de portocale

1 Încălzește zeama de portocale cu zahărul și când acesta e dizolvat adaugă gelatina. Porționează în 9 forme mici de brioșe din silicon, lasă să se răcească și apoi dă la rece până când se încheagă.

2 Pentru glazură: într-un bol pune 3 linguri apă și apoi adaugă gelatina; lasă să se înmoaie. În alt vas pe foc fierbe frișca, zahărul și cacaua până când se începe să se îngroașe. Ia vasul de pe foc și adaugă gelatina; amestecă până când se dizolvă complet. Strecoară într-un bol și lasă să se răcească.

3 Asamblează: decupează cu o formă rotundă 9 discuri din blatul cumpărat și așază-le pe grătar metalic. Așază câte o pastilă de gelatină de portocale pe fiecare și toarnă deasupra glazură. Lasă să se întărească.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)