9 bucăți gata în 30 minute + timp de răcit, 188 calorii per porție, 5 g grăsimi, 28 g carbohidrați
300 ml zeamă de portocale
2 linguri zahăr tos
2 foi de gelatină, înmuiată în apă rece și scursă de lichid
1 blat de tort – de-a gata
Pentru glazură
4 foi de gelatină, tăiate sferturi
90 g zahăr tos
30 g cacao
5 linguri frișcă lichidă
1 Încălzește zeama de portocale cu zahărul și când acesta e dizolvat adaugă gelatina. Porționează în 9 forme mici de brioșe din silicon, lasă să se răcească și apoi dă la rece până când se încheagă.
2 Pentru glazură: într-un bol pune 3 linguri apă și apoi adaugă gelatina; lasă să se înmoaie. În alt vas pe foc fierbe frișca, zahărul și cacaua până când se începe să se îngroașe. Ia vasul de pe foc și adaugă gelatina; amestecă până când se dizolvă complet. Strecoară într-un bol și lasă să se răcească.
3 Asamblează: decupează cu o formă rotundă 9 discuri din blatul cumpărat și așază-le pe grătar metalic. Așază câte o pastilă de gelatină de portocale pe fiecare și toarnă deasupra glazură. Lasă să se întărească.
Poate vrei sa incerci si aceasta reteta de salam de biscuiti
Sursa foto: 123rf.com