Chec cu ghimbir cristalizat

chec cu ghimbir cristalizat

12 porții • gata în 1 oră • 524 calorii per porție • 19 g grăsimi • 12 g grăsimi saturate

Ingrediente necesare preparării checului

250 g unt

250 g zahăr brun

250 g miere

275 ml lapte

2 ouă, bătute

375 g făină

1 praf de copt

1 linguriță bicarbonat

2 lingurițe ghimbir răzuit

PENTRU ORNAT

250 g zahăr pudră

3 linguri zeamă de lămâie

coaja rasă de la 1 lămâie

60 g ghimbir cristalizat

Cum prepari checul cu ghimbir cristalizat

1 Preîncalzește cuptorul la semnul 3/160 °C. Unge cu unt o formă rotundă de chec – cu spațiu la mijloc. Încălzește untul, zahărul și mierea 5 minute, până când amestecul se omogenizează. Încorporează laptele și apoi oul bătut.

2 Amestecă făina, bicarbonatul, praful de copt și ghimbirul. Fă un gol în mijloc și adaugă amestecul de miere; combină amestecând cu lingura de lemn până când obții un aluat dens.

3 Toarnă aluatul în formă și dă la cuptor 50 minute – 1 oră până când crește și se pătrunde. Lasă să stea în formă 20 de minute și apoi transferă pe grătar metalic.

4 Cu ajutorul mixerului electric bate zahărul pudră cu zeamă de lămâie și coaja rasă până când obții o pastă omogenă. Presară deasupra în linii frânte,
împreună cu bucăți de ghimbir cristalizat.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)