Chec cu ghimbir cristalizat
12 porții • gata în 1 oră • 524 calorii per porție • 19 g grăsimi • 12 g grăsimi saturate
Ingrediente necesare preparării checului
250 g unt
250 g zahăr brun
250 g miere
275 ml lapte
2 ouă, bătute
375 g făină
1 praf de copt
1 linguriță bicarbonat
2 lingurițe ghimbir răzuit
PENTRU ORNAT
250 g zahăr pudră
3 linguri zeamă de lămâie
coaja rasă de la 1 lămâie
60 g ghimbir cristalizat
Cum prepari checul cu ghimbir cristalizat
1 Preîncalzește cuptorul la semnul 3/160 °C. Unge cu unt o formă rotundă de chec – cu spațiu la mijloc. Încălzește untul, zahărul și mierea 5 minute, până când amestecul se omogenizează. Încorporează laptele și apoi oul bătut.
2 Amestecă făina, bicarbonatul, praful de copt și ghimbirul. Fă un gol în mijloc și adaugă amestecul de miere; combină amestecând cu lingura de lemn până când obții un aluat dens.
3 Toarnă aluatul în formă și dă la cuptor 50 minute – 1 oră până când crește și se pătrunde. Lasă să stea în formă 20 de minute și apoi transferă pe grătar metalic.
4 Cu ajutorul mixerului electric bate zahărul pudră cu zeamă de lămâie și coaja rasă până când obții o pastă omogenă. Presară deasupra în linii frânte,
împreună cu bucăți de ghimbir cristalizat.
Dacă dorești ceva dulce, dar de post, avem aici o rețetă de chec de post!