Cum faci prăjitura ”Păcatul Dulce”
O prăjitură atât de gustoasă nu poate fi decât un păcat dulce! Iată cum să faci așa o minunăție de desert:
foto prăjitura Păcatul dulce Shutterstock
INGREDIENTE
Pentru blat
8 albușuri bătute spumă
1 pliculeț praf de copt
6 linguri zahăr cristale
5 linguri cacao
Pentru umplutură
300 g gem de vișine
1 lingură rasă de gelatină granule (daca este prea moale gemul)
Pentru glazură
150 ml frișcă lichidă
1 Ciocolată cu lapte
MOD DE PREPARARE
Pentru blat: Bate albușurile spumă tare, apoi adaugă zahărul și incorporează-l cu mișcări delicate. Bate mai departe până se dizolvă, apoi adaugă cacaoa și praful de copt. Amestecă ușor, cu mișcări circulare. Pune jumătate de compoziție în tava de prăjitură și dă-o la cuptorul preîncălzit la 150 de grade. Las-o la cuptor timp de 30-45 de minute, cu ușa cuptorului întredeschisă.
După ce este gata, scoate-l să se răcească, apoi repetă și cu a doua parte de aluat.
Pentru jeleu: Hidratează gelatina cu 2 linguri de apă rece, în timp ce pui gemul pe foc și amesteci încontinuu, timp de 5-10 minute. Când ajunge la aproximativ 50 de grade, topește gelatina hidratată în gem, apoi lasă să se răcească.
Cum asamblezi prăjitura: După ce s-au răcit blaturile și gemul s-a făcut jeleu, așezi în tavă primul blat, întinzi gemul, apoi așezi deasupra al doilea blat. Glazurează prăjitura cu frișca bătută spumă, iar pe deasupra rade ciocolata cu lapte.