Cum faci cel mai bun sos pentru pizza, din roșii

Atunci când am posibilitatea, prefer produsele naturale. Un sos de pizza delicios (desigur, pentru o pizza făcută în casă) se face imediat din roșioare gustoase de la piață. Sosul e bun și pentru paste! Cum se face:

pizza

  • Rezulta suficient pentru 1 pizza • Gata în 15 min • 315 calorii per ¼ bucata • 14,5 g grasimi

INGREDIENTE

■ 1 lingurița ulei de masline

■ O mâna buna de amestec de roșii, tocate sau zdrobite

■ ½ cațel de usturoi, zdrobit

■ 1 lingura piure de roșii

■ Câteva frunze de oregano, tocat

■ 1 blat de pizza-de cumparat

■ 2 cârnaciori, prajiți și taiați bucați

■ 50 g broccoli, oparit

■ ½ minge de mozzarelle, rupta

■ 1 lingurița praf de chilli

■ O mâna de rucola

MOD DE PREPARARE

1 Într-un vas încinge uleiul și adauga roșiile și usturoiul; prajește 5 min, pâna când roșiile plesnesc. Adauga zaharul și piureul de roșii și ține pe foc înca 10 min și apoi adauga oregano.

2 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Unge blatul de pizza cu sosul, pune cârnații, broccoli, mozzarella și praful de chilli. Da la cuptor 10-12 min, pâna când se rumenește și devine crocanta. Presara rucola și servește.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar