Cum faci cel mai bun sos pentru pizza, din roșii
Atunci când am posibilitatea, prefer produsele naturale. Un sos de pizza delicios (desigur, pentru o pizza făcută în casă) se face imediat din roșioare gustoase de la piață. Sosul e bun și pentru paste! Cum se face:
- Rezulta suficient pentru 1 pizza • Gata în 15 min • 315 calorii per ¼ bucata • 14,5 g grasimi
INGREDIENTE
■ 1 lingurița ulei de masline
■ O mâna buna de amestec de roșii, tocate sau zdrobite
■ ½ cațel de usturoi, zdrobit
■ 1 lingura piure de roșii
■ Câteva frunze de oregano, tocat
■ 1 blat de pizza-de cumparat
■ 2 cârnaciori, prajiți și taiați bucați
■ 50 g broccoli, oparit
■ ½ minge de mozzarelle, rupta
■ 1 lingurița praf de chilli
■ O mâna de rucola
MOD DE PREPARARE
1 Într-un vas încinge uleiul și adauga roșiile și usturoiul; prajește 5 min, pâna când roșiile plesnesc. Adauga zaharul și piureul de roșii și ține pe foc înca 10 min și apoi adauga oregano.
2 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Unge blatul de pizza cu sosul, pune cârnații, broccoli, mozzarella și praful de chilli. Da la cuptor 10-12 min, pâna când se rumenește și devine crocanta. Presara rucola și servește.