Zacuscă delicioasă de roșii

Încă mai găsim roșii gustoase din plin, la piață. Hai să le punem la borcan pentru la iarnă, sub formă de zacusă delicioasă!

zacusca-rosii

  • Rezulta 600 g • Gata în 1 ora și 30 min • 13 calorii per lingura

INGREDIENTE

■ 750 g roșii bine coapte de diferite marimi

■ 1 mar acru, curațat de coaja și semințe și tocat

■ 175 g ceapa roșie, tocata

■ 2 caței de usturoi, zdrobiți

■ ½ ardei iute, fara semințe, tocat

■ 25 g ghimbir, curațat și tocat

■ 1 lingurița semințe fenicul

■ ¼ lingurița boia

■ 1 lingurița sare

■ 60 g zahar tos

■ 125 ml oțet de vin roșu

MOD DE PREPARARE

1 Decojește roșiile și apoi taie-le sferturi și îndeparteaza semințele.

2 Taie roșiile bucați și pune-le într-un vas cu toate ingredientele mai puțin zaharul și oțetul. Fierbe 15-20 min, pâna când se înmoaie.

3 Adauga zaharul și amesteca pâna când se dizolva și apoi adauga oțetul. Amesteca bine și continua sa fierbi 40 min, pâna când pasta se îngroașa și scade.

4 Toarna în borcan sterilizat și închide ermetic cu capac.

Încercați și aceste rețete de conserve pentru iarna

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Conserve