Zacuscă delicioasă de roșii
Încă mai găsim roșii gustoase din plin, la piață. Hai să le punem la borcan pentru la iarnă, sub formă de zacusă delicioasă!
- Rezulta 600 g • Gata în 1 ora și 30 min • 13 calorii per lingura
INGREDIENTE
■ 750 g roșii bine coapte de diferite marimi
■ 1 mar acru, curațat de coaja și semințe și tocat
■ 175 g ceapa roșie, tocata
■ 2 caței de usturoi, zdrobiți
■ ½ ardei iute, fara semințe, tocat
■ 25 g ghimbir, curațat și tocat
■ 1 lingurița semințe fenicul
■ ¼ lingurița boia
■ 1 lingurița sare
■ 60 g zahar tos
■ 125 ml oțet de vin roșu
MOD DE PREPARARE
1 Decojește roșiile și apoi taie-le sferturi și îndeparteaza semințele.
2 Taie roșiile bucați și pune-le într-un vas cu toate ingredientele mai puțin zaharul și oțetul. Fierbe 15-20 min, pâna când se înmoaie.
3 Adauga zaharul și amesteca pâna când se dizolva și apoi adauga oțetul. Amesteca bine și continua sa fierbi 40 min, pâna când pasta se îngroașa și scade.
4 Toarna în borcan sterilizat și închide ermetic cu capac.
Încercați și aceste rețete de conserve pentru iarna