Cum cureți dovleacul în mai puțin de 10 minute

Dovleac. În cazul în care ai poftă de o supă de dovleac sau de o plăcintă delicioasă, nu mai pierde timpul în bucătărie. Iată cum poți curăța rapid un dovleac, folosind o tehnică extrem de simplă.

Dovleacul sau bostanul sau cucurbăta (Cucurbita maxima) este o plantă erbacee anuală cultivată pentru fructul, florile și semințele sale.

Dovleac. Cucurbita maxima este o plantă anuală cu tulpină flexibilă și agățătoare. Are frunze cordiforme (în formă de inimă), pentalobulate, de mărime mare și cu nervuri bine marcate; prezintă o abundentă pilozitate pe frunze și tulpină.

Florile sunt galbene și cărnoase. Fructul prezintă o mare variație (polimorfism): poate fi ovoidal sau sferic, de culoare verde sau portocaliu intens. Pulpa fructului este galbenă-portocalie, densă și cu gust dulce.

Dovleacul se taie în felii (dacă e dovleac de copt) sau în bucăţi mai uşor de gestionat (atunci când vorbim de plăcintar), apoi se curăţă bine de seminţe şi pulpa aţoasă. Citeste cum se curate rapid si usor dovleacul AICI.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar