Cum arată cancerul de sân la mamograf? Iată imagini

cancer de san mamografSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Mamografia este o examinare radiologică a sânului realizată cu ajutorul unui aparat special care folosește razele X. Acesta evidențiază tumori ce sunt prea mici pentru a putea fi palpate. Dacă te-ai întrebat cum arată cancerul de sân la mamograf, află că acesta este observat imediat de medicul specialist.

Iată cum se realizează o mamografie:

Persoana care face acest control se va dezbrăca de la brâu în sus. Va sta în fața unui aparat prevăzut cu două lamele mari care vor prinde sânul în partea de sus și de jos. Cele două lamele se vor apropia turtind astfel sânul fără să provoace durere. Fără să se miște, aparatul va lua cea mai bună imagine, neblurată, cu cea mai bună acuratețe.

Se vor lua pentru fiecare sân imagini din mai multe unghiuri. Radiografia obținută este apoi analizată de un specialist în căutarea celei mai mici anomalii.

Fiecare sân este diferit, așadar nu există două mamografii identice. Fondul pe care va apărea imaginea este negru iar sânul va fi evidențiat prin nuanțe de gri și alb.

Când țesutul este dens, aici incluzând și glandele, se vor vedea striații albe. Odată cu înaintarea în vârstă densitatea țesutului din sân va fi mai scăzută.

Cum arată cancerul de sân la mamograf?

Radiologul va căuta orice zonă densă de un alb foarte curat. Se verifică forma, marginile, mărimea. Când o zonă este foarte concentrată în alb, chiar dacă sunt mici puncte, există suspiciunea unei tumori. În urma biopsiei se va stabili dacă este vorba de o tumoră benignă sau malignă. Dacă este benignă nu prezintă un risc pentru sănătate însă trebuie ținută sub supraveghere.

Mamografia oferă informații despre densitatea exactă a sânului. Când densitatea este foarte mare există un risc ridicat de a face cancer de sân. Chiar dacă o femeie are implant cu silicon, mamografia se realizează în aceleași condiții cu aceeași acuratețe.

După vârsta de 40 de ani fiecare femeie ar trebui să-și facă o mamografie. Acest control le poate salva viața.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Ce riști dacă ai avut mai mult de 5 arsuri solare în copilărie? Sunt considerate cele mai periculoase!

Care este diferența dintre carcinom și melanom? Care este mai agresiv?

Nitriții și nitrații. Efectele lor asupra sănătății

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cancerul de sân