Care sunt riscurile loviturilor în zona sânilor? Favorizează sau nu apariția cancerului mamar?

Care sunt riscurile loviturilor în zona sânilor

Femeilor li se întâmplă frecvent să se lovească în zona sânilor, iar pentru că de-a lungul timpului s-a tot vorbit despre existența unei legături între aceste lovituri și apariția cancerului mamar, multe dintre cele care ajung în această situație sunt îngrijorate de efectele negative pe care acest lucru banal le poate avea asupra sănătății. 

O lovitură la sân este urmată de o durere puternică, iar dacă traumatismul este serios, există posibilitatea apariției unor umflături, vânătăi sau chiar sângerări. Un accident de mașină, o căzătură sau contactul cu un obiect dur reprezintă doar câteva dintre cauzele care pot provoca dureri serioase în zona sânilor.

Care sunt riscurile loviturilor în zona sânilor?

Loviturile în această zonă sensibilă pot cauza o serie de reacții adverse în momentul în care sunt afectate porțiuni aflate în interiorul sânului. Mai exact, pot să apară probleme serioase atunci când este întreruptă alimentarea cu sânge a sânului, moment în care este afectată artera mamară internă sau artera axilară. Astfel de situații apar foarte rar și se pot pierde cantități semnificative de sânge. În cazul accidentărilor grave, canalele mamare se pot rupe, ceea ce poate influența producția de lapte matern în viitor, acesta fiind o altă consecință a loviturilor în zona sânilor, dar care poate să apară doar în cazurile extreme.

În majoritatea situațiilor, loviturile în zona sânilor nu implică riscuri majore, durerile fiind singurele care le pot produce un disconfort femeilor. Complicațiile care pot să apară în urma unui astfel de traumatism sunt necroza de țesut adipos, chistul uleios sau hematomul, potrivit medicalnewstoday.com.

Necroza de țesut adipos este deseori confundată cu cancerul de sân, chiar dacă presupune doar înlocuirea țesutul adipos cu țesut cicatricial. Chistul uleios conține doar grăsime lichefiată și poate căpăta aspectul unor vânătăi. Hematomul poate să apară atunci când există o leziune la nivelul vaselor de sânge existente în zona sânului.

Loviturile în zona sânului favorizează sau nu apariția cancerului mamar?

Specialiștii sunt de părere că acest lucru este doar un mit și că nu există o cercetare concretă care să lege loviturile în zona sânului de apariția cancerului mamar. Cu toate acestea, orice modificare a sânului ar trebui examinată de medicul specialist, acesta putând să stabilească exact care este cauza problemei.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce presupune chirurgia Mohs? Metoda modernă pentru tratarea cancerului de piele

Ce riști dacă ai avut mai mult de 5 arsuri solare în copilărie? Sunt considerate cele mai periculoase!

Care este diferența dintre carcinom și melanom? Care este mai agresiv?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din #NUcancerului