Conopidă rumenită cu sos tomat picant
2 porții gata în 30 minute, 3 g grăsimi, 26 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării conopidei rumenite
200 g cartofi noi, tăiați cuburi
150 g conopidă
1 linguriță turmeric
½ linguriță praf de chilli
1 lingură ulei de floarea-soarelui
3 linguri amestec de condimente: fenicul, chimen, coriandru, muștar etc.
200 g roșii cireașă, tăiate în două
75 g mazăre
O mână de spanac sau creson
O mână de pătrunjel
Cum prepari conopida rumenită cu sos tomat picant
1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Fierbe cartofii în apă cu sare 5-6 min, până când se pătrund. Scurge de lichid și păstrează deoparte 5 linguri din apa de fiert. Lasă cartofii deoparte.
2 Tăvălește conopida prin praful de turmeric, praful de chilli și stropește cu ulei. Așază conopida în tava de copt și dă la cuptor 12-15 min.
3 Între timp, rumenește condimentele într-un vas neaderent 2 min. Stinge cu roșiile, adaugă cartofii și apa de la fiert și lasă să fiarbă înăbușit 10 min.
4 Adaugă conopida rumenită și mazărea înultimele 3 min de fiert. Adaugă spanacul sau cresonul și servșete presărat cu pătrunjel proaspăt.
Încearcă și o variantă de conopida gratinata!