Conopidă în stil oriental
2 porții gata în 30 minute, 293 calorii per porție, 22 g grăsimi, 10 g carbohidrați
Ingrediente necesare conopidei preparate în stil oriental
2 conopide mici sau 1 conopidă mare
3 linguri ulei de măsline
1 lingură condiment ras-el-hanut – opțional sau boia iute
75 g spanac
4 linguri iaurt natur
2 lingurițe pastă de susan – tahini
Zeama de la 1 lămâie
O mână din fiecare: pătrunjel, coriandru și mentă tocată
Cum prepari conopida în stil oriental
1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Unge conopida cu 2 linguri ulei și presară condimentul. Dă la cuptor 20 minute sau până când se pătrunde și începe să se rumenească. Adaugă spanacul uns cu uleiul rămas și dă din nou la cuptor 5 minute.
2 Între timp, pentru a prepara vinegreta, combină iaurtul, tahini, zeama de lămâie și verdeața. Servește conopida așezată pe spanac cu sosul vinegretă.
Sursa foto: 123rf.com