Compatibilitățile Racului cu celelalte zodii

Compatibilitățile Racului cu celelalte zodii sunt determinate în mare măsură de natura emoțională a acestei zodii. Află care sunt cele mai compatibile semne din zodiac!

Rac și Berbec

Zodia Berbecului și Zodia Racului: un semn de foc și un semn de apă. Berbecul este vivace, plin de umor, are idei năstrușnice și le pune în aplicare fără să stea pe gânduri, în timp ce Racul este cuminte și așezat, privind uimit la nebuniile Berbecului.

Ceea ce au în comun este talentul pentru lucrurile care cer manualitate. Berbecul este artist, are idei originale, iar Racul este un executor excepțional, sensibil, care nu face rabat la calitatea lucrului care-i iese din mână. Împreună pot face o echipă perfectă.

În casa lor va fi întotdeauna un confort cald, cu o tușă artistică. Se va mânca bine (chiar dacă nu întotdeauna sănătos), cu rafinament și servit irereproșabil. Musafirii nu se vor mai da plecați.

Berbecul trebuie să-și tempereze umorul și tendința de a glumi pe seama Racului; trebuie să fie ceva mai atent la nevoile partenerului său Rac, să-l asculte și să-i ia în serios. Nu trebuie să-I minimizeze meritele și aportul la bunăstarea comună pentru că Racul suferă mult atunci când este nedreptățit.

La rândul său, Racul nu trebuie să ia personal stilul de umor al Berbecului și să accepte că acesta are nevoie de relaxare, de libertate, inclusiv în modul de a comunica, dacă nu depășește anumite limite acceptabile. Dacă Racul va apela la grija și protecția Berbecului, va fi surprins să afle cât de grijuliu și protector poate acesta să fie.

Cupluri celebre: Tommy Mottola (Rac) și Mariah Carey (Berbec); Elsa Pataky (Rac) și Adrien Brody (Berbec); Diana, Princess of Wales (Rac) și Dodi Fayed (Berbec); Gerald Ford (Rac) și Betty Ford (Berbec); Ernest Miller Hemingway (Rac) și Mary Welsh Hemingway (Berbec).

Citește și:
Zodia Racului (descriere)
Ascendentul celor din Zodia Racului
Zodia Berbecului (descriere)

Rac și Taur

Zodia Taurului – semn de pământ – și Zodia Racului – semn de apă – trăiesc în cea mai mare parte a timpului într-o zonă realistă, concretă. Preocupările de ordin practic, material, le consumă o mare parte din energia de cuplu. De regulă, ei sunt mulțumiți așa. Taurul este cel cu deciziile, Racul este maestru în execuție.

Pericolul vine din impulsivitatea Taurului. Adesea, el nu știe să-și dozeze forța și îl poate intimida pe Rac. Cu obiceiul său de a generaliza și de a aduce în dispută fapte care nu au legătură cu subiectul discuției, îl poate face pe Rac să se îndoiască de propria sa valoare, de reușitele sale. Asta pentru Rac este devastator.

Taurul nu are nicio inhibiție când e să-și exprime părerile critice – de altfel, întemeiate și de bună-credință. Însă Racul este sensibil la critici și, dacă acestea devin sistematice, se simte nedreptățit și neapreciat. În acest caz, ori cade în cursă și se lasă dominat, ori se retrage să-și lingă rănile în singurătate. În ambele cazuri, Racul suferă. Dar suferă și Taurul, pentru că, în fond, el are nevoie de blândețea și de bunătatea Racului.

Rupturile nu sunt mereu definitive, pentru că Racul este iertător și preferă să se întoarcă la ceea ce cunoaște decât să tot ia viața de la capăt alături de parteneri noi. Taurul este neiertător doar în cazuri de trădare sau în fața lipsei de principii și de caracter – ceea ce nu este cazul la Rac.

Cupluri celebre: Iulia Buciuceanu (Rac) și George Constantin (Taur); René Elizondo Jr. (Rac) și Janet Jackson (Taur); James Brolin (Rac) și Barbra Streisand (Taur); Tom Cruise (Rac) și Penélope Cruz (Taur); Katherine DeMille (Rac) și Anthony Quinn (Taur); O. J. Simpson (Rac) și Nicole Brown Simpson (Taur).

Citește și:
Zodia Racului (descriere)
Ascendentul celor din Zodia Racului
Zodia Taurului (descriere)

Gemeni și Rac

Zodia Gemenilor este una marcată de semnul aerului; Zodia Racului este sub semnul apei. Deci, nimic grav, nimic intens, nimic apăsător. Fluiditate, curgere, mobilitate. Nici Geamănul, nici Racul nu suferă de orgoliu sau de încăpățânare. Dintre toate semnele de aer, Geamănul este cel mai echilibrat. Dintre toate semnele de apă, Racul este cel mai inofensiv. Așadar, între Geamăn și Rac sunt toate șansele să fie pace.

Racul este cel care menține permanent contactul cu realitatea și cu aspectele practice ale vieții, în timp ce Geamănul îi oferă Racului un orizont ceva mai larg și mai liber, emancipare și relaxare.

Numai că pacea îndelungată lesne se poate transforma în plictiseală pentru Geamăn care simte nevoia schimbărilor frecvente și existenței mai multor variante atât în profesie cât și în petrecerea timpului liber. Dacă zilele seamănă între ele și dacă partenerul nu-i oferă nicio provocare intelectuală, va deveni absent în relație, pentru că, de fapt, va fi prezent în altă parte.

Racul are o natură timidă, uneori, tristă, chiar pesimistă. Asta ar putea să-l plictisească pe Geamăn și să-l facă să-și ia zborul. Nefiind un model de fidelitate, ba chiar având o atracție către o viață dublă, este posibil ca Geamănul să înșele, apoi să părăsească pe blajinul Rac care nu știe să-i ofere destulă aventură.

Relața dintre un Geamăn și un Rac are șanse să reziste dacă amândoi sunt suficient de inteligenți și de educați încât să se atragă unul pe altul în discuții și experiențe intelectuale și artistice.

Cupluri celebre: Tom Cruise (Rac) și Nicole Kidman (Gemeni); Dina Eastwood (Rac) și Clint Eastwood (Gemeni); Kirk Brandon (Rac) și Boy George (Gemeni).

Citește și:
Zodia Racului (descriere)
Ascendentul celor din Zodia Racului
Zodia Gemenilor (descriere)

Rac și Rac

Nu pot să existe doi parteneri mai cuminți și mai liniștiți decât doi nativi din Zodia Racului. Casa lor este cel mai cald și mai plăcut loc în care poți să poposești într-o zi de iarnă grea. Totul e la locul lui, totul e frumos, fără opulență, dar cu bun gust. Majoritatea lucrurilor care împodobesc casa sunt făcute sau măcar decorate de mâinile lor. Cât despre mesele bogate, frumos aranjate și mâncărurile pline de savoare – prietenii le evocă întotdeauna cu cea mai mare plăcere.

Între ei, treburile mărunte se transformă în tot atâtea bucurii care îi țin împreună. Chiar dacă nu se avântă zilnic în discuții filozofice și în aventuri spirituale, arta nu le e străină și sunt sensibili la poezie și la frumos. Sunt fideli din convingere, dar și din nevoia de siguranță și stabilitate. Familia lor este cel mai adesea una tradițională, însă fără nuanțele de dominație absolută a bărbatului.

Racii sunt firi econome și bugetul casei, fie el mai mare sau mai mic, le va fi cumva mereu deajuns. Rareori un Rac se îndatorează. Buna cuviință îi va călăuzi toată viața și tot așa își vor educa și copiii.

Singurul pericol care îi pândește este acela de a se lăsa influențați de frustrările din afara casei – de la serviciu, sau din familiile de origine – și de a-și descărca necazul asupra celuilalt partener, sau de a se plânge excesiv, inducându-i și acestuia nefericirea lui. Racul – celălalt Rac – nu este foarte priceput în a-și îmbărbăta și întări partenerul, pentru că are și el propriile sensibilitățile și slăbiciuni. Atunci se pot adânci amândoi în nefericire, fără să sesizeze imediat că motivul nefericirii este undeva, în afara cuplului lor.

Cupluri celebre: Ernest Miller Hemingway (Rac) și Pauline Marie Pfeiffer (Rac); Sylvester Gardenzio Stallone (Rac) și Brigitte Nielsen (Rac).

Citește și:
Zodia Racului (descriere)
Ascendentul celor din Zodia Racului

Rac și Leu

Și Leul, și Racul au atitudini jucăușe și aceeași dorință de relații amoroase stabile. Vecini în zodiac, cei doi sunt dependenți de poziția Soarelui care le dă energie cosmică.

Racul suportă destul de greu locurile aglomerate în timp ce pe Leul nu îl deranjeză spectacolele cu multă lume. Leul vrea să fie mandru de partenerul său și nu va avea răbdare cu un Rac care se panichează în public sau este depășit de situație.

Leului îi plac gesturile romantice iar Racul știe când și cum să își arate afecțiunea. Amândurora le place să se alinte și nu îi deranjează să facă asta în public.

Leul are darul de a-i lumina Racului părțile întunecate ale caracterului, dar cu siguranță nu vrea să facă asta tot timpul. Un Rac puternic acceptă mândria Leului și va crește în umbra lui.

Dacă Racul va cerși afecțiune, Leul își va pierde respectul. Racul intuiește când Leul are nevoie de aprobare, dar îi crește resentimentul dacă asta se întâmplă prea des.

Problema banilor este una foarte delicată de vreme ce ambii sunt cheltuitori. Dar se descurcă mereu, având colaborări creative.

Cupluri celebre: Donna Dixon (Rac) și Dan Ackroyd (Leu); Sylvester Stallone (Rac) și Jennifer Flavin (Leu); Emmanuelle Seigner (Rac) Roman Polanski (Leu); Billy Crudup (Rac) și Mary Louise Parker (Leu); Courtney Love (Rac) și Edward Norton (Leu); Josephine (Rac) și Napoleon (Leu).

Citește și:
Zodia Racului (descriere)
Ascendentul celor din Zodia Racului
Zodia Leului (descriere)

Rac și Fecioară

Fecioara și Racul încep cu dreptul această relație, chiar dacă ambii sunt rezervați, pentru că se respectă foarte mult reciproc. Racul apreciază originalitatea Fecioarei și felul în care își pune aceasta amprenta personală pe multe lucruri.

Fecioara încearcă să-i organizeze putin viața Racului, iar acesta apreciază acest tip de atenție, chiar dacă uneori se merge prea departe.

Împreună rezolvă orice problemă. Se simt confortabil când planifică tot, astfel minimizând frica de necunoscut. Un cuvânt cheie în relație este „siguranța'. Cei doi apreciază rutina vieții, cu condiția să-și rezolve problemele și să crească împreună.

Fecioara este o gânditoare iar Racul este un sentimental, iar de aici se pot isca probleme. Însă în mare, cuplul Fecioară – Rac este caracterizat de dragoste, senzualitate și încredere. Este o relație care se materializează printr-o căsătorie iar angajamentul va dura o viață.

Cupluri celebre: Hannah Stewart (Rac) și Rupert Grint (Fecioară); Lynne Frederick (Rac) și Peter Sellers (Fecioară); George Orwell (Rac) și Sonia Orwell (Fecioară); Mel Brooks (Rac) și Anne Bancroft (Fecioară).

Citește și:
Zodia Racului (descriere)
Ascendentul celor din Zodia Racului
Zodia Fecioarei (descriere)

Rac și Balanță

Când aceste zodii se întâlnesc într-o relație, fiecare caută securitate, stabilitate. Vor împărtăși gustul pentru frumos, lux și, în același timp, își vor da unul celuilalt ceea ce-i lipsește fiecăruia.
Relația lor va tinde să evolueze încet, dacă la început nu par a avea multe în comun, pe măsură ce se vor cunoaște mai bine se vor apropia, descoperindu-și și apreciindu-și calitățile. Atât Balanța cât și Racul sunt firi intelectuale, emoționale, completându-se bine pe acest plan.

Racul apreciază farmecul, calmul și echilibrul Balanței, iar Balanța va aprecia instinctul de stabilitate și comfort pe care Racul îl oferă într-o casă. Tendința Racului de a analiza o situație pe toate părțile va ajuta nehotarata Balanță în deciziile sale.

Balanța caută un partener iar Racul își propune să se așeze la casa lui, deci dacă între cei doi există sincronizare, se anunță o relație serioasă. Balanța e guvernată de Venus iar Racul de Lună, acest cuplu împărtășind dragostea pentru familie și casă. Ambii își doresc o viață armonioasă în casă, fiind clar vorba despre o pereche afectuoasă.

În ciuda acestei armonii generale, Balanța fiind o zodie axată pe intelect poate da dovadă de snobism, superioritate, iar Racul care privește totul cu emotivitate se va simți rănit.

Balanța poate dori să iasă foarte des, pe când Racul este cel mai fericit în cadrul căminului său, înconjurat de câțiva prieteni apropiați. Dar Racul și Balanța nu văd o problemă în a face compromisuri care îmbunătățesc relația și astfel șansele ca relația lor să fie una de lungă durată cresc.

Racul (semn de apa) și Balanța (semn de aer) sunt două semne Cardinale, deci sunt obișnuite să obțină întotdeauna ceea ce vor, numai că o vor face pe căi complet diferite. Racul își analizează noile cunoștințe prin prisma emoțiilor în timp ce modul de operare al Balanței este observarea de la distanță a celor din jur, ceea ce Racului i se va părea prea riscant. Atunci când ideile, părerilor lor sau ceea ce își doresc vor fi complet diferite, va rezulta un conflict, fiindcă fiecare va dori să se impună. Farmecul și diplomația Balanței vor aplana conflictul, dacă aceasta nu va fi iritată de un Rac arțăgos.

Cupluri celebre: Bodhi Elfman (Rac) Jenna Elfman (Balanță); Pamela Anderson (Rac) și Tommy Lee (Balanță); Richie Sambora (Rac) și Heather Locklear (Balanță); Nelson Mandela (Rac) și Winnie Madikizela-Mandela (Balanță).

Citește și:
Zodia Racului (descriere)
Ascendentul celor din Zodia Racului
Zodia Balanței (descriere)

Rac și Scorpion

Fiind două zodii de Apă, atât Scorpionul, cât și Racul, sunt zodii bine definite emoțional. Prin urmare, această combinație poate fi una deosebit de pasională, cu șanse foarte mari să funcționeze.

Un aspect important în această relație este cel legat de atracția sexuală, pentru că aceasta va fi mereu puternică între Scorpion și Rac. Împreună, aceste două zodii vor avea o viață intimă fericită, în care se vor implica total iar momentele plăcute trăite alături vor rămâne amintiri puternice pentru un timp îndelungat.

Fiecare va intui destul de bine ce se ascunde sub carapacea dură a celuilalt și va încerca să compenseze slăbiciunile acestuia prin propriile sale forțe, formând împreună un tandem deosebit de valoros din punct de vedere emoțional. După ce vor ajunge să se cunoască bine, încrederea reciprocă va fi extrem de puternică și fiecare în parte va încerca să-l apere pe celălalt cu toate forțele pe care le deține.

Chiar dacă vor ajunge să se cunoască suficient de bine, un anumit mister va rămâne mereu în această relație și asta nu este neapărat un lucru rău, pentru că va face combinația mai interesantă.

Ambele zodii sunt semne de Apă și acest lucru certifică adâncimea emoțională a fiecăruia. Împreună, vor învăța să-și descopere trăirile intime și, plecând de la acest aspect, relația lor poate fi una foarte stabilă și de lungă durată.

Cupluri celebre: Lady Diana (Rac) și Prințul Charles (Scorpion); Harrison Ford (Rac) și Calista Flockhart (Scorpion); Ernest Hemingway (Rac) și Martha Gellhorn (Scorpion); Ernest Miller Hemingway (Rac) și Elizabeth Hadley Richardson (Scorpion); Jessica Simpson (Rac) și Nick Lachey (Scorpion); Phoebe Cates (Rac) și Kevin Kline (Scorpion); Leon Trotsky (Scorpion) și Frieda Kahlo (Rac); Tom Hanks (Anne Bancroft) și Rita Wilson (Scorpion).

Citește și:
Zodia Racului (descriere)
Ascendentul celor din Zodia Racului
Zodia Scorpion (descriere)

Rac și Săgetător

Relația formată între nativii acestor două zodii nu oferă, neapărat, cea mai bună dintre combinații. Ea poate funcționa doar dacă acești doi membri ai cuplului reușesc să aibă suficientă răbdare pentru a descoperi, unul în celălalt, aspectele benefice ale conviețuirii împreună.

Dacă Racul reușește să-l învețe pe Săgetător să fie mai deschis în fața anumitor emoții iar Săgetătorul, la rândul lui, va învăța Racul să mai renunțe, din când în când, la principiile lui oarecum tradiționale, cuplul se va putea suda în timp. Dacă, însă, Racul va ajunge să-l considere pe Săgetător doar un rătăcitor în căutare continuă a unor emoții tari iar Săgetătorul va considera că Racul e prea plictisitor pentru el, prin securitatea emoțională pe care acesta o cere în permanență, relația lor se va răci cu siguranță.

Practic, diferența între cele două zodii apare la acest nivel. Racul caută siguranța unui cămin și a unei familii, ambele construite pe principii tradiționale, iar Săgetătorul, fire individualistă, încearcă de multe ori să evadeze din această strânsoare. Atât timp cât cei doi vor refuza orice compromis făcut în acest sens, prin care fiecare să lase puțin de la el, nu vor avea un trai prea bun împreună.

Cupluri celebre: Tom Cruise (Rac) și Katie Holmes (Săgetător); Mike Tyson (Rac) și Robyn Givens (Săgetător); Olivia Mary de Havilland (Rac) și Marcus Aurelius Goodrich (Săgetător); Olivia Mary de Havilland (Rac) și Pierre Galante (Săgetător).

Citește și:
Zodia Racului (descriere)
Ascendentul celor din Zodia Racului
Zodia Săgetătorului (descriere)

Rac și Capricorn

Între Zodia Capricornului și Zodia Racului – un semn de pământ și un semn de apă – ar putea să nu fie loc de prea mult amuzament și de prea multă fantezie. Pe de altă parte, nici crize majore nu sunt de așteptat. Capricornul și Racul sunt doi perfecționiști, fiecare în felul său. Nativul în Capricorn cere de la sine și de la ceilalți perfecțiune, iar Racul tocmai asta oferă. Cu răbdare și meticulozitate, cu modestie și talent, Racul nu livrează lucruri făcute pe jumătate, improvizate și însăilate.

Am spus că nu sunt de așteptat crize majore între Capricorn și Rac, dar sunt șanse de uzură, de acumulare de tensiuni în această relație. Capricornul este direct, nu prea îl preocupă să-i menajeze pe ceilalți. Convingerea este că sinceritatea este o datorie, iar buna credință îi exonerează de răspundere în cazul în care spusele lui rănesc. Și tocmai acesta este pericolul în relația cu sensibilul Rac.

Pentru că Racul este, poate, cel mai vulnerabil semn din zodiac. El se știe, la rândul său, onest și devotat și ia orice observație drept o agresiune nedreaptă. Se simte trădat și suferă, chiar dacă nu se exteriorizează. Are Racul tăria să părăsească pe cineva care-l rănește cu sau fără intenție? Greu, greu de tot, pentru că este statornic până la dependență. Dar se ofilește, se răcește și se interiorizează tot mai mult.

Cupluri celebre: Paul McCartney (Rac) și Heather Mills (Capricorn); Sir Patrick Stewart (Rac) și Sunny Ozell (Capricorn).

Citește și:
Zodia Racului (descriere)
Ascendentul celor din Zodia Racului
Zodia Capricornului (descriere)

Rac și Vărsător

Ce să caute împreună un nativ din Zodia Vărsătorului și unul din Zodia Racului? Cam același lucru pe care îl caută un Vărsător cu un Taur (semn de pământ), mai puțin impetuozitatea și concursul de energii. Ceea ce proiectează Vărsătorul cu avântul lui caracteristic Racul poate să pună în practică, minuțios și cu răbdare, ba și cu o doză inegalabilă de talent.

Până la un punct, Racul e fericit să fie condus, se lasă chiar ușor dominat și totul e minunat. Dacă, însă, Vărsătorul o ia înainte cu pânzele umflate de idealurile lui iar Racul se simte lăsat în urmă, va apărea frustrarea. În cumințenia lui, Racul poate să pară lipsit de vlagă, poate da impresia că se mulțumește cu o situație mediocră și că nu năzuiește la nimic deosebit. De aceea, Vărsătorul se poate plictisi, poate simți că nu are în Rac un partener pe măsura lui.

Soluția este ca Racul să aibă proiectele lui și să tindă, așa cum îi e felul, spre perfecțiune. Totodată, el trebuie să devină conștient de faptul că un lucru bine făcut și care funcționează ceas e mai folositor decât un proiect măreț, genial, dar nefuncțional. Iar lucrul acesta trebuie să-l înțeleagă și Vărsătorul.

Cuplu celebru: Nancy Reagan (Rac) și Ronald Reagan (Vărsător); Tom Cruise (Rac) și Mimi Rogers (Vărsător).

Citește și:
Zodia Racului (descriere)
Ascendentul celor din Zodia Racului
Zodia Vărsătorului (descriere)

Rac și Pești

Două semne de apă: Zodia Peștilor și Zodia Racului. Cât de bine își înțeleg ei reciproc pesimismul, spaimele, suspiciunile! Atât de bine încât ar putea să se scufunde împreună și să nu mai dea nimeni de urma lor.

Diferența dintre ei este că, în timp ce Racul se complace într-o ușoară dependență față de partener și nu-l deranjează să stea pe locul doi, Peștii, mai ales bărbații, sunt nărăvași și nu se lasă pe mâna nimănui. Acest raport de forțe este convenabil până la un punct.

Problemele apar atunci când bărbatul nativ în Pești își scoate la iveală toate angoasele și toată neîncrederea, refuzând să mai asculte vreun argument. Racul se va simți acuzat pe nedrept, suspectat de lipsă de loialitate, ba poate, la nervi, chiar va fi acuzat direct de incompetență și nepăsare. Asta este foarte grav pentru Rac, îi provoacă multă suferință și îi erodează încet-încet sentimentele, până la dispariția lor totală.

Peștii și Racul se pot întâlni pe aceeași lungime de undă în artă precum și în proiectele de transformare, decorare, amenajare și reparații. Peștii iubesc lucrurile care funcționează și arată frumos – nu sunt adepții cârpelilor și soluțiilor improvizate. Racul este cel care execută ireproșabil, de calitate și cu mult bun gust. Astfel își câștigă aprecierea sinceră a Peștilor.

Cupluri celebre: George Sand (Rac) și Frédéric Chopin (Pești); Selena Gomez (Rac) și Justin Bieber (Pești); Courtney Love (Rac) și Kurt Cobain (Pești); Terri Irwin (Rac) și Steve Irwin (Pești).

Citește și:
Zodia Racului (descriere)
Ascendentul celor din Zodia Racului
Zodia Peștilor (descriere)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Compatibilitati Zodii