Coaste fragede la grătar
4 porții gata în 2 ore și 30 minute, 290 calorii per porție, 17 g grăsimi, 8 g carbohidrați
Ce ingrediente îți sunt necesare pentru prepararea coastelor la grătar
– 1 bucată scăricică de porc
– 2 linguri boia iute
– 2 linguri whiskey
– 2 linguri miere sau sirop de arțar
– 1 cub concentrat de vită
– 1-2 cepe roșii, tăiate felii
– Zeama de la ½ lămâie
– Pâine integrală crocantă
– Ulei pentru uns
Cum prepari coastele fragede la grătar
1 Într-o tavă de friptură pune coastele de porc, boiaua, alcoolul, mierea și cubul de concentrat, sare și piper. Toarnă deasupra 300 ml apă clocotindă și acoperă tava cu folie de aluminiu. În altă variantă poți lăsa carnea la marinat într-o pungă de plastic.
2 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C și dă tava la cuptor 2-3 ore. Odată pătrunse scoate coastele pe fundul de lemn și porționează câte două. Degresează sucurile din tavă și apoi fierbe sosul 5 min până când scade și se îngroașă.
3 Într-un bol pune ceapa și presară un praf generos de sare și adaugă zeama de lămâie.
4 Unge coastele cu sosul și pune-le pe grătar, întorcând frecvent, până când se rumenesc și devin lucioase. Unge pâinea cu ulei și prăjește-o ca să se încălzească. Servește coastele cu pâine și ceapă.
Pont: Pentru a obține cele mai gustoase coaste, înainte de a le frige pe grătar e bine ca întotdeauna să le înăbușești bine.
Sursa foto: 123rf.com