Creveți pane
4 porții gata în 15 minute, 390 calorii per porție, 20 g grăsimi, 29 g carbohidrați
Ce ingrediente îți sunt necesare pentru prepararea creveților pane
– 300 g creveți mari
– 1 ou bătut
– 2 linguri amidon
– 75 g pesmet
– Zeama și coaja rasă de la 1 lămâie
– 300 g mazăre
– Un cub de unt
– 1 avocado, curățat de coajă
Cum prepari creveții pane
1 Tapotează creveții cu hârtie absorbantă ca să se usuce. Într-un bol combină oul, amidonul și o lingură de apă rece. În alt bol, combină pesmetul cu
coaja de lămâie și piper negru măcinat. Cufundă creveții în amestecul de ou și apoi scurge-i de exces și dă-i prin pesmet.
2 Încinge uleiul într-un vas larg și prăjește creveții 2 min pe fiecare parte, până când devin crocanți.
3 Între timp, într-un vas pe foc încălzește mazărea cu untul, 2 linguri apă și zeama de lămâie. Mărunțește în tocătorul electric împreună cu avocado, până la omogenizare. Pune din nou în vas 1 min, amestecând pentru a se încălzi. Servește creveții cu piureul verde și cu chipsuri crocante.
Poți încerca să faci și conopida pane, iese demențială!
Vezi si cum gatesti creveții pentru a fi suculenți
Dacă îți plac creveții, îți recomandăm câteva reţete cu creveţi prefierţi