4 porții gata în 3 ore, 842 calorii per porție, 42 g grăsimi, 72 g carbohidrați
1 kg fleică de porc cu os
2 linguri oțet balsamic
2 linguri zahăr
2 linguri sos de soia
2 linguri sos Worcestershire
2 linguri sos pentru grătar
1 ardei iute, tocat mărunt
4 buc cartofi dulci
½ varză albă și roșie, tocată
2 morcovi, răzuiți
1 lingură muștar de Dijon
1 lingură oțet de mere
1 lingură zahăr brun
3 linguri maioneză
1 Pune apă la fiert într-un vas și în momentul când fierbe pune fleica, apoi micșorează tempe ratura și lasă să fiarbă înăbușit 30 min; ai grijă să iei
spuma.
2 Încinge cuptorul la semnul 1/140 C. Scoate carnea din apă și așz-o în tava de friptură. Presară sare și piper.
3 Într-un bol larg, combină oțetul balsamic, zahărul, sosul picant, sosul pentru grătar, ardeiul iute și 750 ml apă. Toarnă peste carne și lasă să stea la marinat cel puțin 30 min. Dă la cuptor 2-3 ore.
4 În ultima oră adaugă cartofii dulci în tavă. Combină varza roșie și albă, morcovul, muștarul, oțetul , zahărul și maioneza pentru a prepara salata.
5 Când friptura e pătrunsă complet și a devenit lipicioasă, scoate-o pe platoul de servit, porționează și servește cu cartofii dulci și salata.