Cititoarele revistei „Avantaje” într-o aventură urbană!

„În ce aventură urbană ai lua Lipton Ice Tea cu tine ca sa îţi încarci bateriile?“ a fost întrebarea pe care Lipton a adresat-o cititoarelor pe www.facebook.ro/Avantaje si avantaje.ro, în cadrul campaniei „Tea&The City: Aventuri urbane cu Lipton“, iar două dintre ele ne-au convins că, dincolo de aglomeraţie, de poluare, de ritmul alert de aici, Bucureştiul are numeroase locuri speciale care merită să fie descoperite.

Alături de Dana Filipenco, Anca Iordanescu, echipa Lipton, jurnalişti, cititori şi bloggeri reuniţi cu toţi în echipa „Food and Travel“, am petrecut duminica de 12 mai explorând patru astfel de locuri pline de delicii.

Începutul a fost dat de magazinul de alimente tradiţionale „La Baciu“, unde am degustat din bunătăţurile Bucovinei, pentru care proprietarii au garantat că sunt 100% naturale.

Nu am plecat de aici înainte de a promite că viitoarea vacanţă ne-o vom petrece pe acele meleaguri desprinse parcă din altă lume. Cu gândul la delicioasa plăcintă „poale-n brâu“, am ajuns la Delicateria Gala, un spaţiu intim şi cochet, ca Portugalia, unde am savurat în tihnă câteva dintre combinaţiile tipice locului. Nu am servit vin de Porto, însă Liptonul cu ceai verde a reuşit să ne dezlege limbile, astfel că, la finalul acestui popas am început deja sa ne cunoaştem mai bine.

La câteva minute distanţă (cu autocarul) am păşit pragul unui alt loc în care am fost fermecate nu doar de denumire, Pain Plaisir, cât mai ales de momente de savoare traite în cochetul atelier de pâine (si nu numai).

A urmat îngheţata cu ceai verde, marca La Delicii, cu al sau scurt popas în Centrul Vechi, apoi, pentru un final la înălţime, am urcat pe terasa Muzeului de Artă Contemporană, pentru concluzii (poze).

Dana s-a bucurat de această zi fresh, răcoritoare, pe care a descris-o ca fiind o oază după o săptamână „încarcată de asfalt încins şi zile de muncă încorsetate de deadline-uri şi termene strânse de predare“, iar Ancăi, fără să ştim, i s-a îndeplinit un vis: „Aventura urbană a fost un eveniment de care o să-mi amintesc mult timp de acum încolo. Mi s-a potrivit la fix datorită pasiunii mele pentru gastronomie şi mai ales că mi-a dat şansa să cunosc unul dintre food bloggerii pe care îi citesc frecvent – Chez Mazilique“.

Beneficiile ceaiului verde

După apă, acesta este cea mai sănătoasă băutura.

Ceaiul, cald sau ice tea, este considerat una dintre cele mai sănătoase băuturi, după apă. Beneficiile consumului de ceai cald şi rece sunt date de conţinutul de substanţe active, dar şi de faptul că, prin consumul de ceai, se completează cantitatea de lichide necesară zilnic pentru o bună hidratare a organismului.

Se apreciază că un consum de 2-3 căni de ceai verde sau de ice tea, 2- 3 sticle de 0,5 l în fiecare zi, ca parte a unei alimentaţii echilibrate, îmbunătăţeşte funcţia vasculară si scade riscul de apariţie a bolilor cardio. Ice
Tea Ceai Verde cu Lamâie, de la Lipton, este prima băutură răcoritoare din România ce conţine Stevia, un îndulcitor 100% natural.

Autor: Cătălina Ioancea

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar