Churros și sos de ciocolată cu espresso

Churros sunt un deliciu mexican ușor de făcut, iar sosul de ciocolată cu espresso este genial. Învață și tu să-i faci în casă:

 churros-shutter

foto churros cu sos de ciocolată via Shutterstock

* 4-6 porții *timp de preparare 20 de minute

INGREDIENTE

Pentru churros:

250 ml apă

100 g unt

2 linguri zahăr

125 g făină

3 ouă

150 g zahăr pudră

3 lingurițe scorțișoară

Ulei pentru prăjit

Pentru sosul de ciocolată:

150 g ciocolată neagră (cel puțin 70% cacao)

125 ml smântână pentru frișcă

60 ml lapte

60 ml cafea espresso

MOD DE PREPARARE

Pentru churros:

Într-o oală medie, pune pefoc apa, untul și cele două linguri de zahăr și lasă să fiarbă. Odată ce începe să fiarbă adaugă făina și amestecă viguros până se face o pastă cremoasă, omogenă. Ia oala de pe foc și lasă la răcit.

Bate ouăle separat apoi adaugă la prima compoziție după ce aceasta s-a răcit. Amestecă bine până ce pasta se îngroașă.

Separat amestecă zahărul pudră cu scorțișoara și întinde într-o tavă.

Încinge pe foc o tigaie cu ulei pentru prăjit și umple un poș cu pasta pentru churros. Folosește capul stelat. Când uleiul e încins, începe să formezi ”cârnăciori” din pastă în tigaie, cu poșul. Lasă la prăjit câteva minute, apoi întoarce pe partea cealaltă. Trebuie să fie aurii. Când sunt gata, scoate-i pe hârtie de bucătărie.

Cât încă sunt călduți, dă churros-ii prin zahărul cu scorțișoară.

Pentru sosul de ciocolată cu espresso:

Amestecă toate ingredientele în afară de espresso într-io oală și lasă-le până ce ciocolata se topește complet. Odată ce ajunge la o consistență cremoasă, adaugă și cafeaua espresso proaspăt făcută. Amestecă bine și deja poți servi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar