Churros și sos de ciocolată cu espresso
Churros sunt un deliciu mexican ușor de făcut, iar sosul de ciocolată cu espresso este genial. Învață și tu să-i faci în casă:
foto churros cu sos de ciocolată via Shutterstock
* 4-6 porții *timp de preparare 20 de minute
INGREDIENTE
Pentru churros:
250 ml apă
100 g unt
2 linguri zahăr
125 g făină
3 ouă
150 g zahăr pudră
3 lingurițe scorțișoară
Ulei pentru prăjit
Pentru sosul de ciocolată:
150 g ciocolată neagră (cel puțin 70% cacao)
125 ml smântână pentru frișcă
60 ml lapte
60 ml cafea espresso
MOD DE PREPARARE
Pentru churros:
Într-o oală medie, pune pefoc apa, untul și cele două linguri de zahăr și lasă să fiarbă. Odată ce începe să fiarbă adaugă făina și amestecă viguros până se face o pastă cremoasă, omogenă. Ia oala de pe foc și lasă la răcit.
Bate ouăle separat apoi adaugă la prima compoziție după ce aceasta s-a răcit. Amestecă bine până ce pasta se îngroașă.
Separat amestecă zahărul pudră cu scorțișoara și întinde într-o tavă.
Încinge pe foc o tigaie cu ulei pentru prăjit și umple un poș cu pasta pentru churros. Folosește capul stelat. Când uleiul e încins, începe să formezi 'cârnăciori' din pastă în tigaie, cu poșul. Lasă la prăjit câteva minute, apoi întoarce pe partea cealaltă. Trebuie să fie aurii. Când sunt gata, scoate-i pe hârtie de bucătărie.
Cât încă sunt călduți, dă churros-ii prin zahărul cu scorțișoară.
Pentru sosul de ciocolată cu espresso:
Amestecă toate ingredientele în afară de espresso într-io oală și lasă-le până ce ciocolata se topește complet. Odată ce ajunge la o consistență cremoasă, adaugă și cafeaua espresso proaspăt făcută. Amestecă bine și deja poți servi.