Chiftele de pește
Ultima tendință culinară: pune semințe în orice și nu vei regreta!
4 porții, gata în 30 minute, 439 calorii per porție, 31 g grăsimi
Ingrediente necesare preparării chiftelelor de pește
260 g file de somon tăiat cuburi
400 g piure de cartofi
3 fire de ceapă verde tocată
O legătură mică de pătrunjel tocat
Zeama și coaja rasă de la o lămâie
2 linguri mălai combinat cu 30 g amestec de semințe
Pentru sosul tartar
6 linguri maioneză
O lingură capere scurse de lichid și clătite
4 castraveciori acri tocați
O mână de busuioc rupt
Mod de preparare a chiftelelor
Încinge cuptorul la semnul 6/200 grade C. Combină somonul, piureul, ceapa verde, pătrunjelul și coaja de lămâie. Adaugă zeama și potrivește gustul de sare și piper, apoi modelează 8 chiftele de mărime egală.
Presară mălaiul și amestecul de semințe pe un platou larg și tăvălește chiftelele ca să se ungă uniform. Așază-le apoi pe tava de copt tapetată cu hârtie neaderentă și dă la cuptor 20 de minute, întorcând la jumătate, până când se rumenesc și devin crocante. Sau le poți prăji în ulei de floarea-soarelui 5 minute pe fiecare parte.
Prepară sosul tartar prin combinarea tuturor ingredientelor și potrivește gustul de sare și piper. Adaugă zeamă de lămâie dacă e necesar.